Digital stafet i kommunerne

Digital inklusion: Se oplæg fra stafet 3

Alle borgere skal have en chance for at begå sig i det digitale samfund. Derfor skal kommuner og medarbejdere i højere grad se på, hvordan de sikrer digital inklusion af alle.

Af Bettine Romme Andersen 11/02/2021

Det digitale samfund er blevet umuligt at undgå. Der forventes meget af borgerne, som både skal have administrative og digitale kompetencer for at kunne agere i kontakten med det offentlige.

Og det kræver, at kommuner og medarbejdere i højere grad skal tage højde for borgernes forskellige forudsætninger og vilkår, så ingen ekskluderes af den ”digitale klub!”’.

Det var en af pointerne ved webinaret om digital inklusion af alle borgere, som HK Kommunal og KL i regi af Fremfærd Borger afholdt den 4. februar. Dagen bød på to oplæg.

Det først oplæg blev leveret af af Anne-Sofie Thomsen, der er specialkonsulent i Center for digitalisering og teknologi i KL, mens det andet oplæg blev leveret af Anna de Boer Klitgaard-Lund, der er projektleder for læring på Biblioteket Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Stafet 3: Digital inklusion kræver et nyt blik på borgernes startlinje

Se oplægget med Anne-Sofie Thomsen

Anne-Sofie Thomsen fortæller om resultaterne fra en kommunal foranalyse af, hvordan digitalisering opleves blandt borgere og sagsbehandlere og de barrierer, der er for digital inklusion.

 

Se oplægget med Anna de Boer Klitgaard-Lund

Anna de Boer Klitgaard-Lund fortæller i sit oplæg, hvordan Biblioteket Frederiksberg helt konkret har arbejdet med digital inklusion i målgruppen ikke vestlige indvandrere.

 

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Om "Digital stafet i kommunerne"
Fremfærd Borger står bag tre temamøder om digitalisering i kommunerne
  • Fra oktober 2020 til februar 2021 afholder Fremfærd Borger tre temamøder om digitalisering af kerneopgaven i kommunerne.
  • De tre temamøder skal inspirere, perspektivere og give et dybere indblik i muligheder og udfordringer ved digitalisering og teknologianvendelse.
  • Møderne skal blandt andet skabe dialog om digitaliseringens frigørende muligheder i forhold til udvikling af kerneopgaven, fagligheden og relationen mellem mennesker.

Temamøde 1 En politisk debat om data og regulering.

Temamøde 2 En halvdags konference, som sætter spot på nyeste viden om kompetencer og uddannelse i en digital fremtid.

Temamøde 3 En halvdags konference om, hvordan teknologianvendelse får en positiv virkning på borgernes oplevelse af kvalitet og tillid til kommunen.

Læs de vigtigste pointer fra stafet 3
Se oplæggene fra stafet 2 om digitale kompetencer i fremtiden
Digital stafet

Er du nysgerrig på, hvordan digitalisering og teknologi indvirker på de kompetencer, som medarbejdere og ledere i kommunerne skal have i fremtiden?

Så se oplæg fra stafet 2 her.