Tre kontorelever

Videoer til rekruttering af kontorelever

Brug tre nye videoer i arbejdet med at rekruttere kontorelever i jeres kommune.

Af Pernille Søndergaard 13/09/2023

- Jeg beskriver altid mig selv som kommunemand. For det er de færreste, der forstår, hvad en kommune indebærer, og hvad er det for noget arbejde, for det er så bredt.

- En kontorelev er en person, der elsker at fordybe sig i det administrative arbejde og omgås med andre mennesker - og også være en del af noget meget større.

- Hvis der er nogen, der overvejer kontoruddannelsen, vil jeg bare sige: Gør det! Du får lov at udvikle dig personligt og fagligt.

Sådan lyder det fra nogle af de unge kontorelever, som deltager i tre korte rekrutteringsvideoer, hvor de fortæller om deres hverdag som kontorelev i en kommune, og hvorfor de valgte kontorvejen.

Videoerne er produceret som led i projekt ”Karrierestart for kontorelever,” som bl.a. via brug af positive rollemodeller vil vise potentielle kontorelever, at en elevplads rummer mange forskellige spændende opgaver og muligheder.

Tanken er, at kommunerne kan bruge videoerne i deres egen rekruttering af nye kontorelever, fx ved at dele dem på kommunale hjemmesider, i stillingsopslag og på sociale medier.

OBS: Videoerne kan afspilles fra både mobil og desktop, men download skal ske fra en desktop.

Kort om karrierestart for kontorelever

Formålet med projektet er at styrke kommunernes rolle som med-uddanner på et strategisk ledelsesniveau. En anden del af projektet handler om at øge potentielle kontorelevers viden om, at en karrierevej i kommunen rummer mange forskellige og spændende opgaver og muligheder.

Som led i projektet udarbejdes et rekrutteringsguide med konkrete anbefalinger og tips til arbejdet med at rekruttere kontorelever i kommunen. I guiden indgår tre korte videoer, der skal vække potentielle kontorelevers nysgerrighed og interesse for en administrativ karrierevej i kommunen.

Projektet er et samarbejde mellem HK Kommunal og KL.

Karrierestart for kontorelever