Se video: I Thisted tager medarbejderne ansvar for det gode samvær

Se og hør medarbejdere og leder fra Plejecentrene i Midt fortælle om deres erfaringer med at skabe øget trivsel for demensramte bl.a. ved at arbejde med mentalisering og lære at se "bag adfærden".

Af Irene Aya Schou 22/05/2018
”Demens – fra ambition på papir til handling i praksis"
fremfærd ældre

I dette Fremfærd Ældre projekt får syv kommunale plejecentre i fem kommuner lov at eksperimentere med læringsformer med afsæt i dagligdagen for beboere, medarbejdere og ledere.

Målet er at skabe et bedre liv for ældre demente og deres pårørende på landets plejecentre. Det skal ske gennem et kompetenceløft hos medarbejdere og ledere i projektinstitutionerne.

Læs mere om projektet ”Demens – fra ambition på papir til handling i praksis"

DemensCamp 2018
demenscamp

Denne video er blevet vist på DemensCamp 2018, der blev afholdt i Kolding den 23-24. maj 2018.

Campen havde deltagelse af ca. 80 medarbejdere og ledere fra 11 kommuner, der blev "buret inde" i to døgn. Her skulle de arbejde med egne læringsplaner for demens og sparre med andre kommuner og faglige eksperter.

DemensCampen bygger videre på de erfaringer, som Fremfærd Ældre har gjort sig fra ”Demens – fra ambition på papir til handling i praksis".

Erfaringer, der bl.a. tyder på, at nye tiltag skal kobles tydeligt til eksisterende praksis, og at hverdagslæring virker bedst, når medarbejdere og ledere selv definerer deres egen projekt og deres egne ønsker.

Fremfærd Ældre overvejer at afholde en camp igen til efteråret. Interesserede kan henvende sig til Louise Dybdal, konsulent i KL, ldy@kl.dk, 33703952