Demenscamp

Demenscamp hitter: 11 kommuner udvalgt blandt 20 interesserede

Godt 80 medarbejdere og ledere fra 11 kommuner er klar til at blive "buret inde" i to døgn, hvor de skal arbejde med at udvikle den stærkest mulige demenspleje.

Af Irene Aya Schou 07/05/2018
Fremfærd

23-24. maj 2018 inviterer Fremfærd Ældre til et helt unikt 28-timers arbejdsforum for kommuner. Målet er at udvikle og styrke demensindsatsen, og interessen har været stor. 20 kommuner har ønsket at deltage i Demenscampen. Af dem har 11 fået tilsagn om deltagelse.

- Interessen har været overvældende. Det er fantastisk, at så mange kommuner ønsker at sidde i 28 timer og arbejde med deres egen læringsplan for demens. Det gode er, at vi ikke skal finde den ideelle plan for demenspleje. De 11 kommuner skal hver kvalificere deres egen plan, siger næstformand i Fremfærd Ældre, Mie Andersen.

Tid til fordybelse og videnbytte

Campen foregår over to dage på et hotel i Kolding. Hver kommune stiller med et hold på 5-7 personer, typisk 2 ledere og 3-5 medarbejdere, der arbejder praksisnært med læring og demens. 

På campen skal kommunerne lære af hinanden og gå i dybden med egne problematikker og udviklingsmuligheder. De vil møde faglige eksperter og nøgleaktører på demensområdet, og der vil være mulighed for sparring og afprøvning af konkrete værktøjer. 

- Jeg har tidligere arbejdet med campen som arbejdsform, men i Fremfærd Ældre er metoden ny. Min erfaring er, at ledere og medarbejdere i kommunerne gerne vil bytte viden og have meget tid til rådighed – det giver noget andet at sidde sammen i to døgn frem for at mødes 5 gange 2 timer over en måned, siger Mie Andersen.

Inddragelse virker

Demenscampen bygger videre på erfaringer, som Fremfærd Ældre har gjort sig fra ”Demens – fra ambition på papir til handling i praksis" - et projekt med syv deltagende plejecentre i fem kommuner.

Her lød konklusionen, at nye tiltag skal kobles tydeligt til eksisterende praksis, og at hverdagslæring virker bedst, når medarbejdere og ledere selv definerer deres egen projekt og deres egne ønsker.

Fremfærd Ældre overvejer at afholde en camp igen til efteråret for de kommuner, der ikke fik mulighed for at deltage i denne omgang.

Campen er udviklet af Fremfærd Sundhed og Ældre, der er et partssamarbejde mellem KL og de faglige organisationer, og den afvikles i samarbejde med Nextstep by Bindslev.

Deltagende kommuner
  • Gribskov Kommune
  • Hedensted Kommune
  • Horsens Kommune
  • Odder Kommune
  • Aarhus Kommune
  • Gentofte Kommune
  • Billund Kommune
  • Svendborg Kommune
  • Holbæk Kommune
  • Brønderslev Kommune
  • Københavns Kommune
Kort om Demenscamp

På DemensCamp 2018 udvikler og forstærker kommunerne deres egen lærings- og kompetenceplan på demensområdet over et 28-timers arbejdsforum.

12 kommuner deltager på campen, der finder sted den 23-24. maj.

Vpt.dk vil løbende skrive artikler fra campen.