Demensunderviser Gry Segoli fortæller her om uddannelsen og om den læring, hun tager med fra Fremfærd-projektet ”Mennesker med udviklingshæmning og demens".
Demens
Fem kommuner er blevet bedre til at opspore demens blandt mennesker med udviklingshæmning. Bliv klogere på erfaringerne fra stort Fremfærd-projekt.
Fagprofessionelle skal være klar til at tage samtalen om døden og om borgerens ønsker til den sidste tid. Det er udgangspunkt i dette projekt, som blandt andet kommer med en række anbefalinger.
Her kan du finde mere viden om udviklingshæmning og demens.
5 gode råd til jer, der arbejder med mennesker med udviklingshæmning.
Hvordan sikrer man, at medarbejdere i ældreplejen er klædt på til at møde borgere med demens, og at der overhovedet er nok medarbejdere at få? VPT var med, da kommuner delte viden om rekruttering og opkvalificering.
På Jægersborghave Plejeboliger i Gentofte har man indført en række tiltag for at få flere aktiviteter til gavn for beboerne. Medarbejderne skal fx udfylde refleksionsskemaer. Hør om, hvordan de har gjort, og se reflektionsskemaet.
Der mangler viden om, hvordan man spotter og hjælper mennesker med udviklingshandicap og demens på landets bosteder. Jo lavere funktionsniveau en borger har, jo sværere er det at opdage tegn på demens, siger læge Lise Cronberg Salem.
Antallet af ældre udviklingshæmmede med demens stiger. Derfor skal medarbejdere på kommunale bosteder kompetenceudvikles, så de bedre kan opdage tegn på demens. Samtidig skal der udvikles metoder til at løfte indsatsen på tværs af sundheds- og socialområdet.