Fra principper til konkret praksis - nyt værktøj hjælper jer med at sætte retning for arbejdet med demensramte borgere.
Demens
Hvad er det, der ligger bagved, når en borger med demens pludselig ændrer adfærd? Det er afgørende at finde ud af for at kunne hjælpe.
To plejecentre har sat fokus på opsporing af adfærdsændringer for at undgå indlæggelser og øge livskvaliteten hos borgerne.
Fem kommuner er blevet bedre til at opspore demens blandt mennesker med udviklingshæmning. Bliv klogere på erfaringerne fra stort Fremfærd-projekt.
Ting, du ikke vidste om ældres tandsundhed. Læs her, hvorfor eddike og Blå Biotex er din bedste ven, når det gælder rene tænder og proteser.
Fagprofessionelle skal være klar til at tage samtalen om døden og om borgerens ønsker til den sidste tid. Det er udgangspunkt i dette projekt, som blandt andet kommer med en række anbefalinger.
Lovgivningen er en stor udfordring i forhold til at sikre, at borgere møder døden på en værdig måde og under omstændigheder, de selv ønsker, lyder det fra tre plejecentre, der er med i nyt projekt.
Hvordan sikrer man, at de pårørende inddrages i vigtige spørgsmål omkring borgerens sidste tid? På et plejecenter i Gladsaxe har de fundet en metode, som giver tryghed for både medarbejdere og pårørende. Kunsten er at lytte og støtte hinanden.
Hør overlæge og projektleder Ove Gaardboe fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed fortælle om projekt 'Klar til samtalen' - et tværfagligt og tværsektorielt projekt om at undgå overbehandling og give borgerne en værdig død.
Nye vejledninger slår fast, at et nej til genoplivning altid gælder over sektorgrænser, og at lægen på sygehuset har pligt til at orientere sundhedspersonalet på bl.a. plejecentret om et eventuelt fravalg. Det er vigtige forbedringer, lyder det fra to kommuner. Ændringerne giver dog også anledning til kritik.