Video: Sådan får I støtte til at forbedre medarbejdernes kompetencer i dansk

Knap 600.000 voksne danskere har problemer med at læse og skrive. Hør om støttemuligheder til fx ordblindeundervisning gennem puljen "Bedre til Ord, Tal og IT".

Af Irene Aya Schou 26/11/2021
3F,
FOA,
KL

Hvad er mulighederne for økonomisk støtte til ordblindeundervisning fra puljen Bedre til Ord, Tal og IT? Og hvordan kan man som kommune eller arbejdsplads forbedre medarbejderes grundlæggende danskkundskaber gennem indsatsen?

Konsulent Jette Bakkedal fra Den Kommunale Kompetencefond giver svarene i denne video. Optagelsen er fra et virtuelt temamøde om ordblindhed på kommunale arbejdspladser, afholdt i KL's studie den 6. oktober 2021. 

LÆS OGSÅ 11 spørgsmål og svar: Det skal du vide om Bedre til ord, tal og IT

Ikke kun ordblinde: 600.000 har problemer med læsning

Indsatsen Bedre til Ord, Tal og IT retter sig ikke blot mod ordblinde, men mod de knap 600.000 danskere, der er udfordret på grundlæggende dansk, og som samtidig er ansat på en FOA eller 3F-overenskomst. 

Indsatsen retter sig også mod medarbejdere, der har udfordringer med matematik og IT, men i denne video er der fokus på dansk.

Undervejs i videoen fortæller Jette Bakkedal bl.a. om tilskudsmuligheder og opmærksomhedspunkter i forhold til indsatsen. 

Alle medarbejdere skal screenes

Det bliver bl.a. slået fast, at alle medarbejdere på en arbejdsplads skal screenes, og at undervisningen godt kan foregå på arbejdspladsen.

Målgruppen for temamødet var ledere, HR-konsulenter, fællestillidsrepræsentanter, tillidsrepræsentanter, interesserede medarbejdere i kommunerne, job- og virksomhedskonsulenter og repræsentanter fra de faglige organisationer.

Få besøg af en konsulent fra Kompetencefonden

Konsulent fra Den Kommunale Kompetencefond, Jette Bakkedal, besøger kommunale arbejdspladser og rådgiver om ordningen.

Så har I brug for et besøg og en snak om mulighederne for at opkvalificere medarbejdere og få viden om de økonomiske muligheder, så kontakt Jette.

Jette Bakkedal, konsulent i Den Kommunale Kompetencefond, jeba@kl.dk, 40871505

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Kort om "Bedre til ord, tal og IT"

Projektet 'Bedre til ord, tal og IT' henvender sig til ansatte på FOA eller 3F overenskomster i kommunerne.

Projektet går ud på at afklare medarbejdernes kompetencer i dansk, regning og IT og tilbyde kurser med vikardækning til de medarbejdere, der ønsker at tage imod tilbuddet. 

KL, FOA og 3F står bag projektet, og man søger om midler gennem Den Kommunale Kompetencefond. Siden januar 2018 har det muligt for samtlige 98 kommuner at søge penge til projektet

Se mere på fondens hjemmeside

LÆS flere artikler om Bedre til ord, tal og IT.