Video: Sådan får I støtte til at forbedre medarbejdernes kompetencer i dansk
Knap 600.000 voksne danskere har problemer med at læse og skrive. Hør om støttemuligheder til fx ordblindeundervisning gennem puljen "Bedre til Ord, Tal og IT".
Hvad er mulighederne for økonomisk støtte til ordblindeundervisning fra puljen Bedre til Ord, Tal og IT? Og hvordan kan man som kommune eller arbejdsplads forbedre medarbejderes grundlæggende danskkundskaber gennem indsatsen?
Konsulent Jette Bakkedal fra Den Kommunale Kompetencefond giver svarene i denne video. Optagelsen er fra et virtuelt temamøde om ordblindhed på kommunale arbejdspladser, afholdt i KL's studie den 6. oktober 2021.
LÆS OGSÅ 11 spørgsmål og svar: Det skal du vide om Bedre til ord, tal og IT
Ikke kun ordblinde: 600.000 har problemer med læsning
Indsatsen Bedre til Ord, Tal og IT retter sig ikke blot mod ordblinde, men mod de knap 600.000 danskere, der er udfordret på grundlæggende dansk, og som samtidig er ansat på en FOA eller 3F-overenskomst.
Indsatsen retter sig også mod medarbejdere, der har udfordringer med matematik og IT, men i denne video er der fokus på dansk.
Undervejs i videoen fortæller Jette Bakkedal bl.a. om tilskudsmuligheder og opmærksomhedspunkter i forhold til indsatsen.
Alle medarbejdere skal screenes
Det bliver bl.a. slået fast, at alle medarbejdere på en arbejdsplads skal screenes, og at undervisningen godt kan foregå på arbejdspladsen.
Målgruppen for temamødet var ledere, HR-konsulenter, fællestillidsrepræsentanter, tillidsrepræsentanter, interesserede medarbejdere i kommunerne, job- og virksomhedskonsulenter og repræsentanter fra de faglige organisationer.
Konsulent fra Den Kommunale Kompetencefond, Jette Bakkedal, besøger kommunale arbejdspladser og rådgiver om ordningen.
Så har I brug for et besøg og en snak om mulighederne for at opkvalificere medarbejdere og få viden om de økonomiske muligheder, så kontakt Jette.
Jette Bakkedal, konsulent i Den Kommunale Kompetencefond, jeba@kl.dk, 40871505