bog ordblinde

Kom til temamøde om kompetenceudvikling af ordblinde medarbejdere

Den internationale ordblindeuge er i uge 40. Det markerer KL, FOA og 3F med to temamøder om ordblindhed på kommunale arbejdspladser under indsatsen "Bedre til ord, tal og IT".

Af Irene Aya Schou 15/09/2021
3F,
FOA,
KL

Hvert år i uge 40 bliver der afholdt international ordblindeuge. Det er en uge, der sætter fokus på, hvad det vil sige at leve som ordblind, og hvordan man kan forbedre sine læse- og skrivefærdigheder og få en lettere hverdag.

For at markere ugen afholder KL, FOA og 3F to temamøder om ordblindhed på kommunale arbejdspladser under indsatsen Bedre til ord, tal og IT.

Virtuelt og fysisk møde

Det første temamøde er fysisk og bliver afholdt i Vejle den 4. oktober. Det andet temamøde er virtuelt og bliver afholdt fra KL’s studie den 6. oktober.

Temamødet giver viden om, hvad ordblindhed er, og hvad en ordblindevenlig arbejdsplads er. Temamødet sætter også fokus på tilrettelæggelse af ordblindeundervisning for voksne og effekten af undervisning for medarbejderens opgaveløsning på arbejdspladsen.

Bred målgruppe

På temamødet vil konsulenter fra Den Kommunale Kompetencefond fortælle om muligheder for ordblindeundervisning i indsatsen Bedre til ord, tal og IT, der henvender sig til ansatte på FOA eller 3F overenskomster i kommunerne.

Målgruppen for temamødet er ledere, HR-konsulenter, fællestillidsrepræsentanter, tillidsrepræsentanter, interesserede medarbejdere i kommunerne, job- og virksomhedskonsulenter og repræsentanter fra de faglige organisationer.

Krimiforfatter i spidsen for tv-program

DR sætter også fokus på voksne ordblinde med et nyt tv-program, hvor man følger fire deltagere, som over fire måneder gennemgår et forløb, som vil gøre dem bedre til at læse og skrive. Programmet "Vi er ordblinde" sendes onsdag klokken 20.30 i uge 39, 40, 42, 43, 44 og 45. 

Programmets værter er krimiforfatter Sara Blædel, der selv er ordblind, og Marie Wolter Bertelsen, leder af ordblindeafdelingen på HF og VUC Roskilde.

Tilmelding til temamøde i Vejle den 4. oktober

Tilmelding til virtuelt temamøde den 6. oktober

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Kort om "Bedre til ord, tal og IT"

Projektet 'Bedre til ord, tal og IT' henvender sig til ansatte på FOA eller 3F overenskomster i kommunerne.

Projektet går ud på at afklare medarbejdernes kompetencer i dansk, regning og IT og tilbyde kurser med vikardækning til de medarbejdere, der ønsker at tage imod tilbuddet. 

KL, FOA og 3F står bag projektet, og man søger om midler gennem Den Kommunale Kompetencefond. Siden januar 2018 har det muligt for samtlige 98 kommuner at søge penge til projektet

Se mere på fondens hjemmeside

LÆS flere artikler om Bedre til ord, tal og IT.