Hvad er en god arbejdsplads?

Den attraktive arbejdsplads

Hvad kendetegner det gode arbejde på den attraktive arbejdsplads i en børne- familieafdeling? I et fælles partsprojekt fortæller 12 kommuner om deres erfaringer.

Af Personaleweb 10/09/2008
HK,
KL

Hvad kendetegner det gode arbejde på den attraktive arbejdsplads i en børne- familieafdeling? Det spørgsmål forsøger KL, Dansk Socialrådgiverforening og HK/Kommunal at svare på i et fælles projekt om “Det gode arbejde på den attraktive arbejdsplads for sagsbehandlere på området for udsatte børn og unge”.

I gruppeinterviews og spørgeskemaer har sagsbehandlere og ledere i 12 kommuner, som selv mener, at de har en attraktiv arbejdsplads, sat ord på de gode erfaringer fra hverdagen i forvaltningen.

Projektet tager fat på fem temaer, der er afgørende for at fastholde, motivere og skabe arbejdsglæde hos den enkelte sagsbehandler. Samtidig sætter det fokus på, hvilke udfordringer fremtidens attraktive arbejdsplads står overfor.

De 12 kommuner, som har bidraget med holdninger og erfaringer i projektet er Albertslund, Gentofte, Hillerød, Greve, Guldborgsund, Odense, Fåborg-Midtfyn, Odder, Favrskov, Horsens, Holstebro og Aalborg.

Læs Det gode arbejde

Som en del af projektet har KL og HK Kommunal udgivet et inspirationshæfte. Hent hæftet som pdf (herunder) eller læs inspirationshæftet som e-magasin.

Læs også artiklen Projekt Den attraktive arbejdsplads.