Sundhedspleje

Deltagere på konference om tidlig opsporing i socialpsykiatrien: Det bed vi mærke i
Den 22. august inviterede Fremfærd til konference om tidlig opsporing i socialpsykiatrien. Fremfærd projektet "Tidlig opsporing af kroniske sygdomme i socialpsykiatrien" har udviklet og afprøvet et værktøj, der skal hjælpe personalet i socialpsykiatrien med at opdage tegn på somatiske sygdomme tidligere hos borgerne. Vi spurgte fire deltagere, hvordan de selv arbejder med opsporing, og hvad de tager med hjem fra konferencen.
Sådan kom kommune ned på 55 årlige færdigbehandlingsdage
Det er lykkedes Fredericia Kommune at få langt færre af de såkaldte færdigbehandlingsdage, der er dyre for kommunerne og ubehagelige for borgerne. Det er sket gennem bedre koordinering med hospitaler og en øget forståelse for de mange aktører, der skal spille sammen i indsatsen.
Sygefravær halveret i hjemmeplejen
Sygefraværet er faldende i hele Social- og Sundhedsforvaltningen, og især i hjemmeplejen er der gode resultater at spore. Kreativitet, konsekvens og en fælles linje er blandt årsagerne, fortæller Anne Kristensen, leder af hjemmeplejen.
Familie-koncept er en kopi med succes
I Silkeborg Kommune har Sundhedsplejen kopieret konceptet Familieiværksætterne. Sundhedsplejerskerne har høstet store faglige gevinster, fået nye roller, og så har de modtaget kommunens egen Copycat-pris.
Stjæl ideer med arme og ben
Offentlige arbejdspladser kan høste ideer og spare tid og penge ved at kopiere eller lade sig inspirere af hinanden – det er bare ikke altid, det sker. Derfor uddeler Silkeborg Kommune en Copycat-pris til dem, der – helt legalt – stjæler med arme og ben.