Podcast

Lyt til podcast om den svære samtale

Det kan være svært at tale om døden. Men det er en nødvendig samtale, som sygeplejersker og social- og sundhedsmedarbejdere skal være klar til at tage. Lyt til denne podcast fra Fagbladet Sygeplejersken om, hvordan man tackler den svære samtale på et plejecenter i Gladsaxe Kommune.

Af Irene Aya Schou 26/11/2019
Fremfærd

Vi skal alle dø. Det er dog ikke altid let at tale om - også selvom man arbejder med alvorligt syge mennesker. På plejecenteret Bakkegården i Gladsaxe fik de hjælp af de pårørende til at finde den bedste måde at tage snakken på. 

Fagbladet Sygeplejersken har udgivet en podcast om "den svære samtale".

Podcasten bygger på et projekt, som Dansk Sygeplejeråd, FOA og KL i regi af Fremfærd har haft i samarbejde med Dansk Selskab for Patientsikkerhed - et projekt, der tager udgangspunkt i, at mange ældre og alvorligt syge oplever overbehandling ved livets ende.

Derfor skal medarbejderne i hjemmeplejen og på plejecentrene have redskaber til at tage samtalen, inden borgeren bliver kritisk syg. På den måde kan man sikre, at den ældre eller alvorligt syge kommer herfra på den mest værdige måde.

I podcasten medvirker Maria Vinter Midjord, sygeplejerske og daglig leder på Bakkegården plejecenter, og Ove Gaardboe, overlæge og leder af projekt ”Klar til samtalen”.

Lyt til podcasten her

Læs mere om Bakkegårdens plejecenters samarbejde med pårørende

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Om projekt "Klar til samtalen"
Fremfærd Ældre

Projektet er et Fremfærd Ældre projekt udfærdiget i samarbejde med Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Formålet er at klæde personalet på ældreområdet på til at tage samtalen med borgeren om den sidste tid. Der deltager tre plejecentre fra tre forskellige kommuner i projektet, der blev afsluttet i foråret 2019.

Læs mere om projektet her