nytår

Borgere med særlige behov: De mest læste artikler i 2016

Julen nærmer sig, og 2016 er ved at rinde ud. Nedenfor kan du finde de ti mest læste artikler fra Viden på Tværs inden for emnet borgere med særlige behov.

Af Mette Voss 21/12/2016

Er du bagud med din læsning af Viden på Tværs? Eller har du bare lyst til at genlæse en god artikel? Viden på Tværs har samlet de 10 mest læste artikler inden for Borgere med særlige behov til dig. 

Her kan du læse eller genlæse artikler om... , der er blandt de mest populære emner på årets liste.

1: 15 gode råd til at forløse potentialet hos borgere med særlige behov

I denne artikel kan du læse om de erfaringer fem projekter under Fremfærd Særlige Behov har gjort sig med at udnytte ressoucerne hos borgere med særlige behov på den bedst mulige måde. Det er der kommet publikationen "Alle kan bidrage ud af, og den kan også downloades på siden.

2: Medarbejdere på bosteder får hjælp til bedre medicinhåndtering

Personalet på bosteder håndterer rigtig meget medicin, og derfor har der været et behov for at personalets viden om medicinhåndtering blev opkvalificeret. Et nyt e-læringsmodul ved navn "Sikker medicin i praksis" kan sikre, at medarbejderne får netop denne viden. Det bliver lige nu testet i Hørsholm, og det kan du læse meget mere om i denne artikel.

3: Skærme gør hverdagen lettere for borgerne på bosted 

Velfærdteknologien vinder mere og mere frem, og her kan du læse om hvordan store infoskærme gør hverdagen lidt lettere og overskuelig for borgerne på bostedet Vinklen i Københavns Kommune. 

4: Pia sagsbehandler ved køkkenbordet

- Jeg plejer at sige, at jeg har fået lov til at leve med i folks liv, siger Pia Laursen Tøttenborg, der er socialformidler i Rødovre Kommunes Social- og Psykiatriafdeling. Hun fortæller i denne artikel, at hun ikke sagsbehandler i traditionel forstand, men gerne tager ud og mødes med borgeren ved køkkenbordet, hvis det er den bedste løsning. 

5: Anbragte børn efterspørger voksne uden dagsorden

Børn vil allerhelst tale med voksne, der ikke har en skjult dagsorden eller er i "løsningsmode" hele tiden. De voksne skal ofte bare lytte, for en mere fri og åben voksenkontakt er afgørende, hvis anbragte børn skal trives og klare sig bedre i skolen, viser projektet "Styrket indsats", som du kan læse om i denne artikel.

6: Café sætter succes med særlige medarbejdere i system

I Café Ingeborg I Ringsted Kommune arbejder borgere med særlige behov, der sammen med ordinært ansatte laver ældremad. Du kan her læse meget mere om projektet, der har fået støtte fra Fremfærd Særlige Behov og er en del af projektet "Nyspecialisering og Inklusion".

7. Sådan skaber Sælen Luffe tryghed

Sælen Luffe er fast beboer på aflastningsstedet Lunden i Fåborg-Midtfyn Kommune, og den ligner egentlig mest en nuttet bamse, men dens funktion er meget mere end det. Du kan nemlig læse i artiklen, hvordan Luffe er med til at skabe tryghed og har en stor plads i det pædagogiske arbejde. 

8: Læreruddannet supervisor skal give plejebørn en bedre skolegang

I denne artikel kan du læse om et projekt under Fremfærd Særlige Behovs "Nyspecialisering og Inklusion", hvor Mariagerfjord Kommune har tilknyttet en læreruddannet supervisor til plejefamilier for at sikre at børn i pleje får mest muligt ud af at gå i skole.

9: Fra frustration til håb: Nu kan vi se handlemuligheder

SPARK har været på bostedet Rosenholm i Herning, hvor medarbejderne var meget frustrerede over blandt andet besparelser. De fik sat kerneopgaven i centrum, og nu kan de se, hvordan de skal handle i den situation, de er i. Læs meget mere om Rosenholms erfaringer med SPARK i artiklen.

10: Socialpædagoger finder Løsning: Borgerforløb skal koordineres

I denne artikel kan du læse om Hedensted Kommune, hvor de har fundet ud af, at de skal koordinere borgerforløb bedre ved at arbejde tættere sammen mellem søjlerne. Det gør de blandt andet ved ugentlige teammøder.