SAmskabelse

Var du på konference om samskabelse? Download oplæggene her

8. marts holdt Fremfærd Bruger konference om samskabelse i praksis. Herunder kan du finde oplæg og slides fra dagens program.

Af Mia Dalby Larsen 08/03/2017
Fremfærd

Samskabelse i praksis var temaet på en konference, som Fremfærd Bruger holdt den 8. marts 2017.

Konferencen var afslutning på et projekt 'Samskabelse på den gode måde' under Fremfærd Bruger, som havde til formål at give en bredere og bedre forståelse af begrebet samskabelse, og på konferencen var der inspiration fra en række arbejdspladser, der konkret har arbejdet med samskabelse. 

Blandt oplægsholderne var Lone Vesterman Rasmussen, Direktør for Social, Arbejdsmarked og Sundhed, Tønder Kommune, som fortalte, hvordan de har udviklet opgaven med at hjælpe unge aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere hen mod en fremtid på arbejdsmarkedet. Læs om projektet i Tønder Kommune her og download Lone Vesterman Rasmussens slides fra dagen til højre i artiklen. 

I Slagelse Kommune har man arbejdet med samskabelse af spildevandsløsninger og udviklet en model for høring og inddragelse. Download oplægsholdernes slides til højre. 

På konferencen gav Helle Hygum Espersen, seniorprojektleder i KORA, et fagligt indspark om samskabelse. Du kan læse en artikel om hendes seneste rapport her og downloade hendes slides fra oplægget til højre. 

Aarhus Kommune har arbejdet med samskabelse i forbindelse med udvikling af bibliotekerne. Du kan downloade slides til oplæg fra Helene Bruhn Schvartzman og Sidsel Bech-Petersen, Aarhus Kommune. 

Deltagerne i konferencen var også selv på banen, og nedenfor kan du se en række gode råd til samskabelse, som de arbejdede sig frem til i løbet af dagen. 

 

Gode råd til samskabelse fra deltagerne

Deltagerne på konference om samskabelse sluttede dagen af med at skrive alle deres egne gode råd til samskabelsesrprocesser ned. 

 

 

 

 

 

 

Se denne i stort format ved at klikke her

 

 

 

Download plakaten: Samskabelse hos os
Om Fremfærd Bruger
Fremfærd bruger

Fremfærd Bruger arbejder med kerneopgaverne omkring kultur, idræt, planlægning, miljø, natur, renovation m.v. fx på biblioteker, kulturhuse, musikskoler, svømmehaller, idrætsanlæg, park- og vej, natur og vand mv. 

En række kommunale opgaver inden for kultur & fritid og teknik & miljø bidrager til at skabe rammerne om borgerens aktive hverdag. Fremfærd Bruger fokuserer blandt andet på, hvordan disse opgaver kan løses endnu bedre i et tættere samspil med borgerne.