Metoden peer education har resulteret i faldet sygefravær og arbejdsglæden steg

Sådan udvikler I jeres kompetencer med peer education

Med metoden peer education har to arbejdspladser med et lavt sygefravær hjulpet to andre arbejdspladser med at sænke sygefraværet og øge arbejdsglæden. Læs deres erfaringer, få en dybere forståelse af peer education og af de dialogværktøjer, som er nødvendige for, at metoden kan virke.

Af Personaleweb 13/09/2012
KL,
OAO

I artiklen ’Peer education – kompetenceudvikling gennem ligeværdig dialog’ kan du læse om, hvordan fire arbejdspladser - hvor to har et lavt sygefravær og to har et højt - har mødt hinanden på en række temadage for at udveksle erfaringer.

Effekten af temadagene var imponerende: Sygefraværet faldt og arbejdsglæden steg på de arbejdspladser med et højt sygefravær.

Artiklen beskriver, hvad peer education går ud på som metode, og den gennemgår fem trin til frugtbar dialog i peer education.

Kontakt i forhold til peer education

Marlene Skou Jørgensen, KL, mkr@kl.dk, 3370 3575

Dorthe Storm Meier, OAO, dsm@oao.dk, 3370 1311

Hvad er peer education?

Peer education beskrives som en effektiv metode, hvor man videndeler og formidler erfaringer på en ligeværdig og engagerende måde.

Kilde: ’Peer education – kompetenceudvikling gennem ligeværdig dialog’

Læs også: En kur mod sygefravær
EN kur mod sygefravær

Fire kommuner har formået at nedbringe sygefraværet markant over en femårsperiode eller fastholde deres lavt sygefravær. Erfaringer viser, at man med en målrettet og helhedsorienteret indsats kan opnå gode og holdbare resultater.

Bliv klogere på kommunernes erfaringer og læs om de seks elementer i en effektiv sygefraværsindsat i magasinet 'En kur mod sygefravær?'