kost

Smag på fremtidens ældremad på Folkemødet

Få smagsprøver på næringsrig gratinkost og følg debatten om kost og ældre på baggrund af tværfagligt Fremfærd-projekt.

Af Irene Aya Schou 01/06/2018

FOA og Kost- og Ernæringsforbundet sætter på Folkemødet fokus på underernæring blandt ældre og på, hvordan man kan bruge måltiderne som led i arbejdet med forebyggelse, behandling og rehabilitering af ældre borgere.

Fremfærd står bag projekt "Kost og ældre" - et tværfagligt projekt, der skal forebygge fejl- og underernæring blandt ældre i eget hjem ved at styrke kompetencerne blandt de medarbejdere, der dagligt kommer hos de ældre.

Hele 60 procent af borgerne i ældreplejen er i risikogruppen for at udvikle underernæring, og undersøgelser viser, at en målrettet indsats mod underernæring kan spare den offentlige sektor for mellem 1,5 og 2 milliarder kroner om året.

Debatten på Folkemødet om kost og ældre vil stå mellem bl.a. Astrid Krag (S), medlem af Folketingets Ældre- og Sundhedsudvalg, Mariann Aagaard, regionsformand i Region Nord og Berit Jakobsen, sektornæstformand i FOA.

Undervejs i debatten vil der være mulighed for at smage på fremtidens ældremad i form af konsistensmodificeret gratinkost, der er tilegnet borgere med tygge og synkebesvær. Det er næringsrig og lettilgængelige ældremad - et godt alternativ til yoghurt, suppe og sondemad.

Arrangementet finder sted torsdag den 14. juni klokken 15.30-16.15 i FOA-teltet.

LÆS MERE om projekt kost og ældre.

Om Folkemødet 2018

Folkemødet 2018 foregår i Allinge på Bornholm fra torsdag den 14. juni til søndag den 17. juni.