To små film sætter fokus på, hvad man som frontpersonale kan gøre, hvis man observerer, at en ældre borger i eget hjem er i risiko for at blive underernæret.
Kost og måltid
På Bispebjerghjemmet i Københavns Kommune har medarbejdernes grønne idéer ført til innovative løsninger for at reducere madspild.
Vil I også i gang med at ansætte medarbejdere med kost- og ernæringsfaglighed? Her får I tre greb til at komme i gang.
VIDEO: Mød to ernæringsprofessionelle, der fortæller om det tværfaglige samarbejde og vigtigheden af at sætte fokus på kosten.
De ernæringsprofessionelle er ofte en overset faggruppe i kommunerne. Men de bidrager med vigtig viden og øger kvaliteten.
Kom med til Klarahus Plejecenter på Nørrebro og hør køkkenleder Kristine Stensgaard Ploug fortælle om, hvad madklubben betyder for beboerne.
"Det er en faglighed at kunne afhjælpe ensomhed gennem madklubber", siger forsker, der er ved at udvikle et madklubskoncept.
Deltagelse i madklubber kan afhjælpe og forebygge ensomhed på plejehjem, viser foreløbige resultater af forskningsprojekt.
Otte kommuner landet over får til efteråret sparring til, hvordan de kan styrke mad- og måltidsfællesskaber hos ældre og sårbare borgere.