60 procent af alle borgere i ældreplejen er i risiko for at blive underernæret. I denne lille film kan du se 9 ting, du som medarbejder skal holde øje med.
Kost og måltid
På Bispebjerghjemmet i Københavns Kommune har medarbejdernes grønne idéer ført til innovative løsninger for at reducere madspild.
Et nyt tværfagligt projekt fra Fremfærd Ældre sætter fokus på indsatser i forebyggelse af fejl- og underernæring blandt ældre i eget hjem.
Få tre plakater, I kan hænge op, med ni ting, I skal holde øje med for at undgå underernæring.
Der blev smagt på gratinkost i form af karrysild, frikadellemad og braiseret kalvesteg som led i tværfaglig indsats, der skal øge ældres ernæringsstatus.
Café Ingeborg i Ringsted kan noget særligt, når den sætter medarbejdere med udviklingshæmning og psykisk sårbarhed sammen med ordinært ansatte og laver ældremad.
Odense Kommune har udviklet et værktøj, der sætter skub i den ældres appetit, hukommelse – og fortælleglæde. Læs om spillet, og hvorfor billeder virker så stærkt.
IDÉ NR. 5: Da køkkenet på Ryetbo Plejecenter skulle lave mad af økologiske varer til samme pris som før, så kom der gang i innovationen.
Der var smagsprøver på næringsrig gratinkost og livlig debat om ældre og underernæring på baggrund af tværfagligt Fremfærd-projekt på førstedagen af Folkemødet.
Informationsfilm til venteværelser og oplysningsskærme giver borgere med diabetes gode råd om, hvordan de kan håndtere deres tilstand.