Se filmen: Sådan spotter man tegn på ensomhed

250.000 mennesker i Danmark over 65 år føler sig ensomme ofte eller en gang imellem. En stor del af de ældre, der modtager hjemmepleje, er ensomme. I denne lille film kan du se en række ting, du som medarbejder i hjemmeplejen skal holde øje med.

Af Irene Aya Schou 24/04/2019

Denne lille animationsfilm er produceret i forbindelse med et projekt om ensomhed i hjemmeplejen Amager, Københavns Kommune. Målet er, at de frontmedarbejdere, der dagligt kommer hos de ældre i eget hjem, skal have styrket deres kompetencer, så de i højere grad lægger mærke til de små tegn, der over tid kan udvikle sig til ensomhed. 

Det kan være manglende motivation, utilfredshed og irritation, savnet af nære venner, manglende struktur i hverdagen eller en følelse af ikke længere at høre til. Dialog med borgerne kan ofte sætte gang i tankerne hos den ældre og give en følelse af at blive set og hørt. 

 

Kort om projektet:

'Tigerspring ind i nye venskaber' er et toårigt projekt, der har til formål at sikre, at ingen ældre på Amager føler sig uønsket alene. Projektet er gennemført i hjemmeplejen i Amager, Københavns Kommune.