Der er høje forventninger til, at et nyt projekt kan skabe tillid og gode relationer mellem borgere med nedsat funktionsevne, deres pårørende, medarbejdere og kommunen.
Voksne med særlige behov
Beboerne på Kellersvej i Gladsaxe Kommune har store udviklingsmæssige udfordringer. Men velfærdsteknologi giver både beboere og medarbejdere ro i hverdagen.
Følg med på siden, som handler om at øge patientsikkerheden for borgere på botilbud ved at nedbringe antallet af fejl med medicinering.
Fem kommuner er blevet bedre til at opspore demens blandt mennesker med udviklingshæmning. Bliv klogere på erfaringerne fra stort Fremfærd-projekt.
5 gode råd til jer, der arbejder med mennesker med udviklingshæmning.
Beboerne på Bostederne Skanderborg har fået medbestemmelse over deres eget liv og større livskvalitet med en interaktiv skærm og træningsfliser som er del af Fremfærdprojekt om velfærdsteknologi på dag- og botilbud.
Der mangler viden om, hvordan man spotter og hjælper mennesker med udviklingshandicap og demens på landets bosteder. Jo lavere funktionsniveau en borger har, jo sværere er det at opdage tegn på demens, siger læge Lise Cronberg Salem.
Antallet af ældre udviklingshæmmede med demens stiger. Derfor skal medarbejdere på kommunale bosteder kompetenceudvikles, så de bedre kan opdage tegn på demens. Samtidig skal der udvikles metoder til at løfte indsatsen på tværs af sundheds- og socialområdet.
Socialpædagogerne har lavet en podcast, der gør dig klogere på demens, tidlig opsporing og arbejdet med at skabe tryghed hos ældre mennesker med udviklingshæmning.
Bofællesskabet Albo i Bjerringbro har i en årrække arbejdet med sikker medicinhåndtering og skabt både nye arbejdsgange og en ny kultur. Nu høster de frugterne.