Få viden og konkrete metoder til at forebygge ny kriminalitet og skabe bedre trivsel hos borgere med udviklingshandicap.
Voksne med særlige behov
Bliv klogere på kommunernes arbejde med voksne med særlige behov
Fra principper til konkret praksis - nyt værktøj hjælper jer med at sætte retning for arbejdet med demensramte borgere.
Hvad sker der, når en borger begår kriminalitet? Hvordan er systemet indrettet? Og hvordan kan borgere hjælpes, så tilbagefald undgås?
Følg med på siden, som handler om at øge patientsikkerheden for borgere på botilbud ved at nedbringe antallet af fejl med medicinering.
Fragmenteret viden, misbrug og borgere som falder mellem flere stole. Det er blot nogle af de udfordringer, som dette projekt ser nærmere på.
Mere viden, borgernes egen motivation og bedre samarbejde skal forebygge kriminalitet og højne livskvaliteten hos borgere med udviklingshandicap og dom.
Etiske principper bliver levendegjort i refleksion over problemstillinger, dilemmaer og konflikter. Det gælder både for dagligdags problemstillinger i arbejdet med borgerne og kollegerne og grundlæggende dilemmaer relateret til socialfagligt arbejde.
Borgernes drømme kan nogle gange virke urealistiske, set ud fra borgerens formåen og et ressourceperspektiv. Aktiv og målrettet afprøvning af tiltag giver en løftestang til øget selvstændighedsfølelse for borgerne. Og en faglig gejst til medarbejderne.
Fem socialpædagoger og ergoterapeuter giver hver deres gode råd til, hvad der skal til for at få et succesfuldt tværfagligt samarbejde op at stå.
Se eksempler på mødet mellem socialpædagoger og ergoterapeuters faglighed i konkrete situationer, og se hvordan faggrupperne kan supplere hinanden.