teknologi og tillid

Ny rapport: Teknologi fremmer trivsel og kvalitet i entreprenørenheder

Teknologi er en hjælpende hånd i hverdagen i de kommunale entreprenørenheder, viser en ny rapport fra Fremfærd-projektet Teknologi og tillid, men der kan også være barrierer for at komme igang. Download rapporten herunder.

Af Mette Voss 20/09/2017
3F,
KL

Konsulentfirmaet Niras har lavet en undersøgelse for Fremfærd-projektet 'Teknologi og tillid' af, hvordan entrenørenheder i kommunerne kan have gavn af at bruge ny teknologi i arbejdet. Det er der kommet en kort rapport ud af, som kan findes her:

Læs en kort rapport om 'Teknologi og tillid'

Rapporten viser, at stort set alle entreprenørenheder i landets kommuner bruger ny teknologi, og at det er et område, der er i konstant udvikling. Den viser også, at selvom teknologien benyttes, kan der være store forskelle på, hvor meget potentialet i teknologien udnyttes.

Ledelse og tillidsrepræsentanter i enhederne ser i høj grad teknologien som et hjælpeværktøj, der kan gavne effektiviteten, kvaliteten og trivslen på arbejdspladserne. En barriere for at komme i gang med at bruge den nye teknologi kan dog være, at nogle medarbejdere ikke er klar til forandringen, eller at de mangler IT-kundskaber. De vil dog alle gerne have en mere effektiv arbejdsdag, og derfor ser de fleste også teknologien som en hjælpende hånd.

Ud over rapporten har Niras også udviklet nogle inspirationskort, som arbejdspladser, der påtænker at gå i gang med at arbejde med ny teknologi kan finde inspiration i. Find dem her:

Få værktøjet fra projekt 'Teknologi og Tillid'

Udviklingsværktøjet om ny teknologi består af en række kort, som du kan download og printe herunder. Du kan også få tilsendt en printet version ved at kontakte Anders Holte på alh@kl.dk.

 

Om Fremfærd Bruger
Fremfærd bruger

Fremfærd Bruger arbejder med kerneopgaverne omkring kultur, idræt, planlægning, miljø, natur, renovation m.v. fx på biblioteker, kulturhuse, musikskoler, svømmehaller, idrætsanlæg, park- og vej, natur og vand mv. 

En række kommunale opgaver inden for kultur & fritid og teknik & miljø bidrager til at skabe rammerne om borgerens aktive hverdag. Fremfærd Bruger fokuserer blandt andet på, hvordan disse opgaver kan løses endnu bedre i et tættere samspil med borgerne.

Læs mere om Fremfærd Bruger her