15 kommuner er godt på vej med at skabe en endnu mere tværfaglig og sammenhængende indsats for unge uden job og uddannelse.
Gladsaxe
Lovgivningen er en stor udfordring i forhold til at sikre, at borgere møder døden på en værdig måde og under omstændigheder, de selv ønsker, lyder det fra tre plejecentre, der er med i nyt projekt.
Hvordan sikrer man, at de pårørende inddrages i vigtige spørgsmål omkring borgerens sidste tid? På et plejecenter i Gladsaxe har de fundet en metode, som giver tryghed for både medarbejdere og pårørende. Kunsten er at lytte og støtte hinanden.
I Gladsaxe enhedspleje sætter et korps af vejledere i voldsforebyggelse ind mod vold og trusler mod medarbejdere. Det har givet pote.
Et jobbytte kan fx bruges til at lære nye arbejdsmetoder, få faglige input eller finde ud af, hvem der går rundt med en leder i maven.
I Gladsaxe Kommune kan ledige lederstillinger være en mulighed for en medarbejder med ledertalent for at prøve kræfter med et lederjob.
En ny måde at holde MED-møde har styrket samarbejdet og dialogen og mindsket misforståelser på plejecenter.
Det kræver tid, penge, viljestærk ledelse og engagerede medarbejdere at indføre effektive tværfaglige rehabiliteringsmøder i hjemmeplejen, lyder erfaringerne.
Sygefraværet i hjemmeplejen i Gladsaxe er mere end halveret på to år. Kreativitet, konsekvens og en fælles linje er blandt årsagerne.
Et korps af medarbejdere fra botilbud i Gladsaxe er blevet uddannet til Vejledere i Voldsforebyggelse.