Malene Friis Andersen - Ledelse af psykisk arbejdsmiljø

Ny uddannelse: Små handlinger skaber den gode stemning

Det er ikke hokus pokus at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø. Mange store forandringer bygger på små og velkendte trin.

Af Søren Berg 18/11/2022
Danske Regioner,
Forhandlingsfællesskabet,
KL

Det er nemt at mærke et dårligt psykisk arbejdsmiljø, men sværere at gøre noget ved det. Der er dog ingen grund til at give op, for der er mange veje til at vende stemningen på arbejdspladsen og forebygge stress, siger Malene Friis Andersen, ph.d., forsker og autoriseret erhvervspsykolog.

- Vi er hinandens samarbejdspartnere, og nogle gange skal der ikke så meget til at vende en dårlig stemning til en god stemning. Det er ikke noget hokus pokus, men det er de små handlinger, som gør en forskel, siger hun.

Malene Friis Andersen underviser på den nye uddannelse ’Ledelse i psykisk arbejdsmiljø’, som KL, Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner står bag. Efter at have testet konceptet for uddannelsen med to pilothold i efteråret, er der nu åbent for tilmelding i både København og Aarhus.

- På uddannelsen får lederne værktøjer til at lave de små justeringer i deres ledelse, siger Malene Friis Andersen. 

Konkrete løsninger med hjem

Hun har beskæftiget sig med, hvordan ledelse kan fremme det gode arbejdsmiljø og forebygge og håndtere stress i 17 år. Ifølge hende kan uddannelsen gøre en stor forskel for de kommunale og regionale ledere, men hun mener, at det er vigtigt ikke at tro, at den kan ændre alt.

- Vi kan ikke ændre på det pres, som mange af lederne arbejder under, men vi kan ændre måden, som de håndterer på det, siger Malene Friis Andersen og fortsætter: 

- Det er ikke kun lederens ansvar at fremme et godt psykisk arbejdsmiljø, men de bærer en stor del af ansvaret, og det er vigtigt, at de er det ansvar bevidst. Uddannelsen giver dem værktøjer til at løfte det og skræddersy konkrete løsninger til deres organisation og situation. Der er ikke nogen løsninger, der passer til alle, men vi kan hjælpe med at finde den løsning, der passer til dem, siger hun.

Tilmeld dig uddannelsen

Er du leder i det kommunale eller regionale med personaleansvar, og vil du gerne arbejde mere i dybden med psykisk arbejdsmiljø? Tilmeld dig KL, Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioners uddannelse, som du kan læse mere om her.

Tag uddannelsen, hvis du:
  • gerne vil have greb om, hvordan du leder psykisk arbejdsmiljø
  • er klar til at gøre noget andet, end du plejer
  • vil åbne dit ledelsesrum og reflektere med andre
  • er klar til at involvere din egen organisation og prøve din nye viden af i praksis.
Tilmelding

Uddannelsen er målrettet kommunale og regionale ledere med medarbejderansvar.

Tilmeld dig hold i enten Aarhus eller København

Find pris og datoer