Kom godt på sommerferie

Kom godt på sommerferie

Skal du have det fulde udbytte af din ferie, så er det vigtigt, at du kobler helt af. For mange starter forberedelsen til ferien med et par travle uger på arbejdet.

Af Sofie Refsgaard 11/06/2013

Opgaver skal lukkes, de sidste aftaler skal på plads og beskeder gives videre. Har du travlt før ferien, så tager det længere tid at falde ned, når du endelig går på ferie. Derfor kan det være en god ide at gøre klar til at gå på ferie i god tid.

Luk opgaver før ferien

Find først ud af, hvad du skal have gjort færdig, før du går på ferie. Kan du ikke nå det hele, så tænk over, om der er nogen, der kan hjælpe dig. Og når du ikke det hele, så skal du ikke tage arbejde med hjem i din ferie.

Det er også en god ide at lave en liste over opgaver, der ligger klar, når du kommer tilbage fra ferie. Så har du ryddet skrivebordet bogstaveligt og mentalt.

Luk ned for telefon og mail

Tænk over, om der kan opstå situationer, hvor dine kolleger kan få brug for at få fat på dig. Er du for eksempel den eneste, der har kontaktoplysningerne til en samarbejdspartner, eller plejer du at stå for at bestille frokost, så husk at give dine kolleger de oplysninger, de skal bruge, mens du er væk.

Der er en god chance for, at indbakken bugner, når du kommer tilbage fra ferie. Derfor kan det være en ide at få ryddet op i indbakken, før du holder fri. Så er det mere overskueligt, når du kommer tilbage.

Lav et autosvar på din mail og indtale en besked på din arbejdstelefon, og sluk så arbejdstelefonen, og lad være med at tjekke din mail, før du er tilbage på arbejde.

Forbered at komme tilbage fra ferie

Giv dig selv lov til at komme godt tilbage fra sommerferien. Husk at du ikke kan indhente det hele på en dag og prøv at holde de første par dage efter ferien fri for møder. Så tænker du ikke på det i slutningen af din ferie og har mulighed for at få en blød start.

Og tag også godt imod dine kolleger, der kommer fra ferie tilbage på arbejde. Spørg om du kan hjælpe dem med noget og lad være med at lægge en stak nye på deres skrivebord den første dag.

Interesserer du dig for psykisk arbejdsmiljø og personalepolitiske emner?

Så tilmeld dig Viden På Tværs' personalepolitiske nyhedsbrev. Her får du viden om nye indsatser og værktøjer, og du kan se, hvordan andre arbejdspladser arbejder med at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. 
Tilmeld dig det personalepolitiske nyhedsbrev

Nye ferieregler i 2020