
Sådan leder du fagprofessionelle medarbejdere
Når man er djøf'er og leder for fagprofessionelle, så ved medarbejderne som regel mere om faget, end man selv gør.
Mange ledere er djøfere og har derfor ofte en anden uddannelsesmæssig baggrund end deres medarbejdere. Det stiller særlige krav til, hvordan man udfylder sin lederrolle, når man ikke har det samme faglige indblik i opgaveløsningen som sine medarbejdere.
Projektet "At lykkes som leder for fagprofessionelle" viser, hvad du kan gøre for at udfylde rollen som leder bedst muligt. Find en række gode råd og læs fire lederes historier og refleksioner fra deres egen hverdag i pjecen 'At lykkes som leder for fagprofessionelle - når man selv er djøfer'. Hent den i bunden af artiklen.
Det er ikke altid let at lede fagprofessionelle
Der er mange udfordringer, som følger med opgaven at være leder for fagprofessionelle. De bedste ledere bruger tid på at reflektere over deres lederskab og skaber grobund for gensidig tillid og respekt forklarer Helle Hein, som er ledelsesforsker ved CBS.
Det er svært at være leder og skulle diktere, hvordan andre, der har mere forstand på arbejdet, skal udføre det. Den vigtigste ledelsesfunktion er at skabe rammerne for, at de kan udføre arbejdet i samarbejde med medarbejderne og med respekt for deres faglighed og input.
Helle Hein