Bliv klogere på Lean-teorien

Kaizen-mødet

Kaizen-mødet er en del af teorien om Lean. Kaizen-tavlen og Kaizen-mødet er enkle værktøjer til at opsamle, prioritere og realisere medarbejdernes innovative ideer om forbedringer.

Af Personaleweb 26/05/2008
FOA,
Sundhedskartellet

'Kaizen' kan oversættes til kontinuerlige forbedringer.

Værktøjerne fra Lean-metoden har vist sig at være særligt anvendelige for sygehusene med deres vilkår og opgaver. Her kan værktøjerne være med til at styrke effektiviteten og øge innovationen, og ad den vej være med til at øge medarbejdernes engagement og indflydelse.

Værktøjerne med Kaizen-tavlen og Kaizen-mødet giver gode perspektiver for at udvikle nye processer og arbejdsgange på for eksempel sygehusene. Her bidrager de til løbende forbedringer via en mere visuel styring, der gør processen synlig for medarbejderne.

I PDF'en kan du se, hvordan Kaizen-mødet og Kaizen-tavlen i praksis kan vise:

  • Målsætninger for projektet på væggen på en tavle, og ikke kun som dokument i et IT-system.
  • Målinger af projektet fremdrift. Hvis man offentliggør fremdriften og dermed også eventuel forsinkelse, så undgår man, at projektet bliver stemplet som 'det hemmelige projekt'.
  • Målinger af, hvor meget projektets resultat anvendes. Det kan blandt andet motivere ledelsen til at gøre en ekstra indsats med at implementere og følge op.
Kontakt

Hans Jessen, Sundhedskartellet, hje@sundhedskartellet.dk, 4695 4061

Mie Andersen, FOA - Fag og Arbejde, aman@foa.dk, 4697 2425