koblingskompetencer

Bliv klogere på nyt begreb: Download pjece om koblingskompetencer

Vil du vide mere om begrebet koblingskompetencer, så læs med her i denne læs let-udgave af forskningsrapport fra Aalborg Universitet.

Af Irene Aya Schou 23/03/2017
Fremfærd

I 2016 fik en gruppe forskere fra Aalborg Universitet med professor Henning Jørgensen i spidsen til opgave at undersøge, om begrebet koblingskompetencer kan bruges i arbejdet med tværfagligt samarbejde.

Og om begrebet kan være en ny måde at få endnu større glæde af de mange faggruppers samarbejde om kerneopgaven.

Forskerne på Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA) kalder koblingskompetencer The missing link mellem monofaglighed og tværfaglighed og en forudsætning for tværfaglige og tværgående samarbejder i det offentlige.

LÆS MERE: Forskere: Koblingskompetencer er The Missing Link til tværfagligt samarbejde

I denne pjece kan du læse om koblingskompetencer og ikke mindst om, hvad det betyder for de færdigheder de ansatte i det offentlige skal have fremover.

Forskningsrapporten og pixi-udgaven er bestilt og finansieret af partssamarbejdet Fremfærd.

Download den korte udgave af rapporten om koblingskompetencer
Om Fremfærd-projektet om koblingskompetencer
  • Første del af projekt "Styrk fagligheden på tværs gennem kompetenceudvikling" består i at afdække begrebet ’koblingskompetence’ rent teoretisk. Det har forskergruppen fra Aalborg Universitet nu gjort.
  • Anden del er at indsamle praktiske erfaringer fra testkommuner. Giver begrebet overhovedet mening ude i virkeligheden?
  • Projektet forventes afsluttet i sidste halvdel af 2017 og skal munde ud i en række anbefalinger.
Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.