
Bøger: Ledelse i politisk styrede organisationer
Bogen 'Ledelse i politisk styrede organisationer' giver historisk og teoretisk overblik over nogle af de aktuelle begreber inden for ledelse og styring i det offentlige.
Ledelse af og i politiske organisationer er ledelse i en særdeles kompleks virkelighed. En ny bog redigeret af Peter Aagaard og Annika Agger - begge lektorer ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, ved Roskilde Universet - sætter i nedslagspunkter fokus på nogle af de centrale begreber, som man rammer ind i, når man selv er leder eller når man diskuterer ledelse og styring i kommuner eller andre offentlige organisationer.
Bogens kapitler er skrevet af en række forskere fra blandt andet Roskilde Universitet og professionshøjskolen Metropol, og den tager fat i begreber som offentlig værdiskabelse, strategi, forandring og Public Service Motivation og sætter dem i en teoretisk og historisk ramme.
Bogen griber derudover fat i to aktuelle tendenser - digitalisering og medialisering - og analyserer dem som vilkår, som alle organisationer må forholde sig til, og som har skabt nye vilkår for både organisationerne og deres ledere og medarbejdere. I to af bogens sidste kapitler zoomes ind på aktører og praksis i ledelse i politiske organisationer med en analyse af to begreber, som er aktuelle i debatten om offentlig ledelse og styring: tillidsbaseret ledelse og ledelse af fagprofessionelle.
Ind i mellem er der skitseret en række konkrete eksempler og case studier fra kommuner og andre organisationer - f.eks. af hvordan man i Assens Kommune har arbejdet med at få medarbejdere og ledere til at tage ny velfærdsteknologi til sig.
Bogen er skrevet blandt andet til studerende på diplom- og masterkurser, der er ledere eller skal være det i offentlige organisationer, til studerende på universiteter og professionshøjskoler og til forskere. Men medarbejderrepræsentanter eller andre med interesse i debatten om styring og ledelse og i, hvilke udfordringer kommunerne står overfor, kan også have glæde af at læse den. Bogens teoretiske kapiter giver hver især et solidt og let læst bud på, hvad det egentlig er, vi taler om, når vi diskuterer aktuelle begreber som f.eks. forandring, public service motivation og tillidsbaseret ledelse.