pjece ren dag

Ren dag - god dag - Gode eksempler

I hæftet er samlet kreative og helt nyskabende initiativer, som får eleverne til at tage medansvar for rengøringen på skolerne.

Af Personaleweb 16/08/2010
3F,
FOA,
KL

På flere skoler har rengøringspersonalet været på besøg i klasserne eller er begyndt at arbejde om dagen. Og det har vist sig, at eleverne får større respekt for rengøringen, hvis de ved, hvem der gør rent.

På et par skoler har rengøringsassistenterne opført et show for børnene fra de mindste skoleklasser, der viser børnene, hvad det betyder, hvis man ikke holder orden på toiletterne og rydder op efter sig.

En skole har lavet en kampagne under sloganet 'Hvis du rydder op - gør vi rent'. Målet med kampagnen er, at alle rydder op efter sig, når de forlader et klasselokale eller et toilet.

Målgruppen er ledere, lærere, rengøringsassistenter og tillidsrepræsentanter.

Få inspiration med 'Ren dag - god dag'

Opgavehæfte

I 'Ren dag-god dag - Opgavehæfte' sætter 23 skoleopgaver fokus på rengøring, og hvad rengøring betyder for elevernes trivsel og indlæring.

Gode råd og regler

Hæftet 'Ren dag-god dag - Gode råd og regler' giver vejledning om hygiejne og rengøring på skoler.

Lønmappe

I hæftet 'Ren dag-god dag - Lønmappe' er eksempler på funktionsløn og kvalifikationsløn, og skabeloner til aftaler om lokal løn.

Læs pjecen 'Ren dag - gode eksempler'
Om projektet "Ren dag - god dag"

Sæt rengøring på skemaet og få bedre trivsel med projekt Ren dag - god dag. God rengøring på skolen giver et godt indeklima, som fører til bedre trivsel og i sidste ende til bedre indlæring.

Kontakt vedrørende 'Ren dag - god dag'

Jan Struwe Poulsen, KL, jtp@kl.dk, 2140 4082