Mobning

Forsker: Vi lader andre overskride vores grænser i robusthedens navn
Krænkende handlinger handler om arbejdspladskultur og sociale spilleregler. Når vi finder os i grænseoverskridende adfærd fra borgere og kolleger, er det ofte, fordi vi er bange for ikke at passe ind og blive udskammet. Derfor er vi nødt til at kigge på de arbejdsvilkår, vi byder hinanden, siger forsker Mille Mortensen.
Video: Derfor skal vi tale om krænkelser
Hør forsker Mille Mortensen fortælle, hvordan krænkelser kan opstå i arbejdslivet, når fællesskabet vænner sig til at være sammen på bestemte måder, hvor man skal kunne tåle det, der foregår.
Grib ind før konflikter udvikler sig til mobning
Hvordan skaber man en kultur på arbejdspladsen, som sikrer, at konflikter ikke udvikler sig til mobning? Det gav erhvervspsykolog Tine Ravn Holmegaard sit bud på, da hun præsenterede dialogværktøjet "Grib ind" på en workshop på BFA's psykisk arbejdsmiljøkonference for nylig.
APV var misvisende: Vi troede, vi havde et mobbe-problem
Leder Ole Bisbjerg var mildest talt overrasket, da han så resultatet af APV’en, som viste problemer med mobning, chikane og dårlig kommunikation. Det blev starten på et SPARK-forløb, der har givet MED-udvalget i Billund Bibliotekerne og Borgerservice værktøjer til at bearbejde og forstå APV'ens svar.
Stop konflikten før den bliver til mobning
Uløste konflikter er ofte roden til mobning. Derfor er det vigtigt, at arbejdspladsen og kolleger griber ind, før konflikten slår sig ned på arbejdspladsen og bliver til mobning. Værktøjet ’Grib ind’ kan hjælpe.
Stress begynder med en vits
Vejen fra drilleri til mobning og derfra til stress kan være overraskende kort, mener mobningsekspert. Hun opfordrer ledere til at blive bedre til at løse konflikter, før de bliver personlige.