Flere pædagoger arbejder deltid

Flere pædagoger arbejder deltid

En ny undersøgelse giver svar på, hvorfor flere og flere pædagoger på dagområdet er ansat på deltid. Undersøgelsen viser også, at det varierer fra kommune til kommune, hvor mange timer en pædagog arbejder.

Af Sofie Refsgaard 04/12/2012

Antallet af timer, en pædagog arbejder, afhænger af, hvor i landet man arbejder, og om man er ansat på dag- eller døgnområdet. For det er forskelligt på de to områder, om en pædagog typisk arbejder fuldtid eller deltid.

Lederen vægter faglighed og relationer

Undersøgelsen ’Fuldtid eller deltid blandt pædagoger på dag- og døgnområdet viser, at for hver pædagog, der er ansat på fuldtid på dagområdet, så arbejder halvanden pædagog på deltid. På døgnområdet er der derimod cirka to pædagoger, som arbejder fuldtid for hver pædagog på deltid.

Forklaringen på forskellen skal først og fremmest findes ude i institutionerne, hvor lederne fagligt vurderer behovet for deltids- og fuldtidsmedarbejdere.

På dagområdet prioriterer ledere ofte at styrke det pædagogiske arbejde ved at ansætte en pædagog på deltid i stedet for en medhjælper på fuldtid.

Mens lederne på døgnområdet typisk vægter de relationer, som en medarbejder på fuldtid skaber til brugere og pårørende.

Midt- og Sydjylland er topscorere i deltid

I Midt- og Sydjylland er der flest deltidsansatte pædagoger på dagområdet. Her arbejder mere end to pædagoger på deltid for hver pædagog i en fuldtidsstilling.

På landsplan har 85 procent af kommunerne flere pædagoger på dagområdet, der arbejder deltid end fuldtid.

Mere om rapporten 'Fuldtid eller deltid blandt pædagoger på dag- og døgnområdet'

I rapporten ’Fuldtid eller deltid blandt pædagoger på dag- og døgnområdet’ kan du læse mere om undersøgelsen, og om BUPL, FOA, KL og Socialpædagogernes anbefalinger til, hvad institutioner, kommuner og organisationer kan gøre for at få flere pædagoger på fuldtid.