Fællesskab på daginstitution

Lokal pulje skal understøtte et bedre fællesskab på kommunale arbejdspladser

Kerteminde Kommune vil skabe trivsel ved at sætte fokus på de kommunale medarbejderes fællesskab. Det gør de blandt andet med en ny pulje

Af William Meyer 09/01/2017

Kerteminde Kommune har en ambition om at øge medarbejdernes trivsel. Derfor har kommunen nu oprettet en såkaldt Trivselspulje, som skal skabe et bedre fællesskab blandt kommunens medarbejdere. Tanken er, at man ved at gøre fællesskabet bedre øger trivslen.

Puljens midler skal udelukkende gå til tiltag eller aktiviteter, der kan være med til at styrke fællesskabet og dermed trivslen.

-  Det kan være motionsaktiviter, oplægsholdere, en tur i biografen – noget man godt kunne tænke sig at lave sammen. Der er vide rammer. Så længe man er afsted sammen som arbejdsplads, eller man har besøg sammen, fortæller HR-konsulent i Kerteminde Kommune, Bitten Bülow-Resting.

Formålet med puljen er ikke, at medarbejderne for eksempel skal udvikle deres kompetencer eller blive mere effektive understreger hun. Det er der allerede midler og puljer til.

LÆS OGSÅ: Samskabelse i Kerteminde forener mennesker og natur

-  Med denne pulje vil vi bare gerne kvittere for, at medarbejderne er en vigtig ressource, og det er vigtigt, at de har det godt og trives i jobbet. 

Forvaltningsdirektør i Kerteminde Kommune, Marianne Rasmussen, fortæller desuden, at puljen skiller sig ud fra de øvrige puljer på et væsentligt område.

- Det nye ved puljen er, at medarbejderne på de enkelte arbejdspladser i fællesskab definerer, hvad der vil være god trivsel for lige netop os. Det glæder jeg mig meget over.

Nærvær er en sidegevinst

Bitten Bülow-Resting mener, at der sandsynligvis vil komme nogle sidegevinster fra Trivselspuljen, selvom fokus udelukkende er på medarbejdernes trivsel. For når man styrker trivslen, bliver medarbejderne mere nærværende, mener hun.

- Det bliver de dels ved, at de møder mere op på arbejde, dels ved at de er mere til stede, når de er på arbejde, forklarer hun.

På den måde bliver produktiviteten også styrket af det øgede fællesskab, som kommunen håber at skabe. Men det er altså ikke det, der er puljens primære mål fortæller Bitten Bülow-Resting.

Desuden vil kommunen prioritere de aktiviteter, der gør brug af lokale tilbud, når pengene skal fordeles. På den måde kan lokalmiljøet også få gavn af puljen, hvilket er endnu en sidegevinst ifølge Bitten Bülow-Resting.

- Hvis man for eksempel gerne vil på tur til København, så er der da mulighed for det, men vi ser helst, at pengene bliver brugt lokalt, for vi har faktisk mange gode tilbud her.

Fokus på fællesskab

Puljen er et led i en større indsats fra Kerteminde Kommune om at skabe gode arbejdsfællesskaber. Kommunen arbejder allerede på flere nye tiltag, der skal gøre fællesskabet i Kerteminde endnu bedre. Målet med puljen er derfor også, at fællesskabet ikke bare bliver forbedret på de arbejdspladser, der får tildelt midler:

- Et af kravene for at få penge fra puljen er, at man efterfølgende viderebringer sin gode historie, så andre arbejdspladser kan blive inspireret til, hvordan de kan styrke fællesskabet, fortæller Bitten Bülow-Resting.

Faktisk opstod selve ideen til en Trivselspulje af, at kommunen selv blev inspireret af gode historier fra andre kommuner med lignende tiltag.

Alle medarbejdere i kommunen har modtaget en mail med oplysninger om puljen og et ansøgningsskema.

Billedet er fra Kerteminde Kommune og viser medarbejdere på en daginstitution

Trivselspuljen

Kerteminde Kommune har afsat 250.000 kr. i 2017 og 2018 til at styrke medarbejdernes trivsel gennem en ”Trivselspulje”.

Kommunens arbejdspladser kan ansøge om midler fra puljen. Det sker gennem tre ansøgningsrunder om året. Første runde starter til februar.

Et krav til at modtage penge fra puljen er, at arbejdspladsen delvist finansierer sin idé selv.