Det gode personalemøde forside

Det gode personalemøde bidrager til en stressfri arbejdsdag

I indsatsen mod arbejdsrelateret stress foreslår BAR, at sætte fokus på arbejdspladsens personalemøde. For hvis mødet er godt, bidrager det med en god energi og fornyet inspiration hos medarbejderne. Og det mindsker stressen. Læs om mere om det gode personalemøde som værktøj her.

Af Mille Redanz 10/01/2017

Føler du, at personalemødet på din arbejdsplads har en tendens til at blive drænende frem for inspirerende? Og oplever du, at mødet indledes med lange dagsordner som aldrig nås? Disse problemstillinger er ifølge BrancheArbejdsmiljøRådet (BAR) vigtige at komme til livs, hvis stress skal undgås.

For når arbejdsdagen er fyldt med tidspres og vigtige aftaler, så er det nødvendigt at opleve, at man bruger tiden på det rigtige. Ellers er der risiko for at udvikle stress. Derfor er det ifølge BAR vigtigt, at stille skarpt ind på personalemødet som et værktøj mod stress.

Du kan læse mere om værktøjet her

Målsætningen er at personalemødet skal gøres inspirerende. Derfor foreslår BAR i deres nye videnshæfte ”Det gode personalemøde og arbejdskulturen”, at man under personalemødet skal undgå at sætte problemerne i fokus.

I stedet bør det gode personalemøde handle om forudsætningerne for trivsel og medarbejdernes egne succeshistorier. For det er ifølge BAR vigtigt, at deltagerne i personalemødet har følelsen af at få tildelt en rolle, så alle føler at de kan bidrage og få gavn af mødets resultater.

Forslag til det gode personalemøde

Men hvordan bruger man så, det gode personalemøde som værktøj i praksis? BAR har udarbejdet en række metoder, som du og din arbejdsplads kan bruge til at diskutere, hvad det gode personalemøde betyder for jer.

I dette værktøj finder du blandt andet refleksionsspørgsmål omhandlende det gode personalemøde. Her anbefaler BAR, at man i 3-5 mandsgrupper bruger 30 minutter på at diskutere de 6 spørgsmål igennem.

Se refleksionsspørgsmålene i nedenstående illustration:

Diskussionen efterfølges af en opsamling på 20 minutter, hvor hver gruppe skal præsentere sine ideer fra spørgsmål 5 og 6. Når den første gruppe har præsenteret sit forslag, supplerer de øvrige grupper med, hvad de har fundet frem til.

Alle idéer skrives op og præsenteres på en tavle og samles i hovedgrupper. Det kan fx være "Styring af tid" og "Prioritering af emner" eller "Fortælling af succeshistorier".

Du kan finde oversigten over alle værktøjerne i serie inde på BAR's hjemmeside eller ved at klikke her 

Fakta om Vi forebygger stress sammen

Der findes i alt 10 forskellige videnshæfter, som alle indgår i BrancheArbejdsmiljøRådets serie ”Vi forebygger stress sammen”.

Seriens formål er at sikre et sundt psykisk arbejdsmiljø fri for stress og mistrivsel.

Hæfterne indeholder metoder, der hjælper dig med at forebygge, spotte og håndtere begyndende stress, så du og dine kolleger fortsat kan trives på arbejdspladsen.

Seriens værktøjer er både rettet mod ledelsen, organisationen, individet og arbejdsgruppen, så der kan tages hånd om stressen på de nødvendige niveauer.