Genbrug og videreudvikling kan ofte betale sig

Ny model skal gøre det lettere at kopiere gode ideer

Sammen med 11 kommuner i Midtjylland undersøger Center for Offentlig Innovation, hvordan offentlige arbejdsplads lettest og bedst muligt kan kopiere hinandens ideer og velfærdsløsninger. 

Af Personaleweb 30/01/2015

Normalt er det forbudt at stjæle fra hinanden, men når det gælder gode ideer til velfærdsløsninger i den offentlige sektor, så kan det give gevinst. Genbrug og videreudvikling kan nemlig ofte betale sig frem for nyudvikling fra bunden.

Læs også: Vi genbruger hinandens løsninger i stor stil

Sammen med 11 kommuner i Business Region Aarhus  vil Center for Offentlig Innovation udarbejde en række anbefalinger til, hvordan offentlige arbejdspladser med succes kan bruge hinandens ideer og konkrete løsninger. 

Business Region Aarhus har inviteret Center for Offentlig Innovation til at være fluer på væggen og udfordre de vante arbejdsgange, så de 11 kommuner får mere ud af deres amarbejde med hianden og med de virksomheder, som udvikler velfærdsteknologiske løsninger. Ud over anbefalingerne, så skal samarbejdet også munde ud i en procesmodel, der skal specificere, hvad opgaverne i kopieringsarbejdet består i i forskellige faser.  Modellen skal hjælpe med at få et fælles sprog og afstemning af fornveningerne, når man vil tage andres løsninger og gøre dem til sine egne. 

Modellen forventes at være klar i sensommeren 2015. 

 

 

Om COI

Center for Offentlig Innovation er etableret af regeringen, KL, Danske Regioner, FTF og Akademikerne.  Centeret skal sikre, at gode løsninger spredes i den offentlige sektor.  Læs mere om centeret på coi.dk.