Få inspiration fra praksis til arbejdet med Low Arousal i skolen.
Børn med særlige behov
Indførelsen af et introduktionsprogram og en mentorordning har skabt et langt bedre arbejdsmiljø og mindre gang i svingdøren i afdelingen for børn og unge i Sønderborg Kommune.
Specialcenteret Rabu arbejder målrettet med konfliktnedtrappende tiltag. Metoderne trafiklys og low arousal har skabt en roligere hverdag, hvor det enkelte barns behov i højere grad bliver tilgodeset, og de ansattes faglighed hele tiden bliver finpudset.
På det kommunale døgntilbud, Børne- og Ungecentret Norddjurs, har man indført nye metoder for at skabe trivsel og bedre skolegang. Daglige citater fra børnene, ros-plakater og børnepanel er blandt metoderne.
På aflastningsstedet Lunden i Faaborg-Midtfyn Kommune har børn og unge stor glæde af den interaktive sæl Luffe. Personalet bruger nemlig sælen målrettet i det pædagogiske arbejde.
Lærere udvikler tilbud til højtbegavede børn, som ellers risikerer mistrivsel. Snart skal alle skoler have beredskab til højtbegavede.
På et døgn- og aflastningstilbud for børn med flere diagnoser i Herning har medarbejdere og ledelse under et SPARK-forløb udviklet en tavle til at skabe overblik over dagens praktiske opgaver, hvilket har nedbragt mængden af fejl, og medarbejderne er blevet bedre til at hjælpe og anerkende hinanden.
Hvad er kerneopgaven hos os? Dette enkle spørgsmål har haft stor betydning på en specialinstitution for børn og unge i Thisted, som efter et SPARK-forløb nu oplever øget trivsel og langt mindre 'skyllerumssnak'.
Skoleleder Jonas Rasmussen slog til, da to lærere ville lave forløb for højtbegavede børn. 'Det er et kæmpehit at være på forkant', siger han.
Lærere og pædagoger skal øve sig i at lytte uden at gå i ”løsningsmode”, viser erfaringer fra projekt om anbragte børn.