Grøn omstilling og digitale kompetencer

Webinar: Grøn omstilling og digitale kompetencer

Bliv klogere på, hvilke almene, erhvervsfaglige og digitale kompetencer der bliver bud efter i en grønnere fremtid i kommunerne.

Af Pernille Søndergaard 21/05/2024

Den opsøgende indsats for uddannelse og kompetenceudvikling inviterer til gratis webinar den 14. juni 2024 med fokus på grøn omstilling og de kompetencer, der bliver bud efter i en tid, hvor klima, energi og miljø fylder mere og mere i kommunernes daglige arbejde.

For at den grønne omstilling kan lykkes, er det afgørende at skabe grønne kompetencer hos medarbejdere.

Voksen- og efteruddannelse vil derfor i fremtiden spille en vigtig rolle - også for kommunale medarbejdere ansat på en FOA- eller 3F-overenskomst på et arbejdsmarked, hvor den grønne omstilling, digitalisering og nye teknologier stiller stadig større krav til ansattes kompetencer og omstillingsevne.

Indhold på webinaret

  • Lisbeth Knudsen, Strategisk direktør for Altinget og Mandag Morgen giver sine bud på, hvilke almene- og erhvervsfaglige kompetencer der bliver brug for i en grønnere fremtid.
     
  • Specialkonsulent Frederik Fenger Petersen fra Klima og Erhverv i KL fortæller om projektet ”Databaseret energidrift” og de konkrete kompetenceudviklingsbehov, der skal til for at kunne støtte energirigtig drift og grøn omstilling.

Efter hver af de to oplæg præsenterer Den opsøgende indsats muligheder og rammer for kompetenceudvikling af både almene og erhvervsrettede kompetencer – gennem indsatsen Bedre til ord, tal og IT og muligheder i puljen Ufaglært til Faglært.

Program for webinaret
  1. Velkommen og præsentation af program
  2. Fremtidens grønne arbejdsmarked v. Lisbeth Knudsen, Strategisk direktør for Altinget og Mandag Morgen
  3. Muligheder og rammer i indsatsen Bedre til ord, tal og IT
  4. Konkrete bud på kompetenceudviklingsbehov for Grøn omstilling v. Frederik Fenger Pedersen, Specialkonsulent, Klima og Erhverv KL
  5. Muligheder og rammer i Ufaglært til Faglært puljen
  6. Afrunding og tak for i dag
Om webinaret

Webinar: Hænger grøn omstilling og digitale kompetencer sammen? 

Dato: 14. juni 2024 fra kl. 9.00 til 10.20

Varighed: 80 minutter

Det er vigtigt for os, at I føler jer hørt og set under webinaret. Derfor vil der være en online chat til rådighed, hvor I kan dele jeres erfaringer og stille spørgsmål direkte til oplægsholderne.

Vi optager webinaret og sender optagelsen ud til alle tilmeldte, så der er mulighed for at se eller gense webinaret, når det passer jer. Optagelsen vil være tilgængelig i 2 uger.

Pris: Webinaret er gratis.

Målgruppe: Ledere, (F)TR, AMR, ansatte og valgte i FOA og 3F, samt kommunale konsulenter på efter/videreuddannelsesområdet, HR-konsulenter og andre med interesse for området.

Tilmelding til webinaret

Uddannelse & kompetenceudvikling