Nudging

Toiletøvelser er resultatet af nudging
Toiletbesøg er ofte forbundet med noget andet end sundhed. Men på rådhuset i Assens Kommune kombinerer man toiletbesøg med små strækøvelser. Ideen er nomineret til initiativprisen af kampagnen Danmarks Sundeste Virksomhed.
Nudging skaber mere forståelse for usunde kollegaer
Da Odense Ældre- og Handicapforvaltning søsatte et projekt om sundhed, social kapital og nudging blev en af de store gevinster en større tolerance af usunde medarbejdere. Sundhed handler også om at være accepteret af fællesskabet, forklarer nudging-ekspert.
Se kortet: Hvor bliver der nudget?
Personaleweb har udarbejdet et kort, hvor du kan se omtale af nogle af de nudging-projekter, der bliver lavet i kommuner og regioner. Klik nedenfor, se kortet og giv os et tip. hvis I arbejder med nudging på jeres arbejdsplads.
Nudging hjælper dig med at vælge rigtigt
Nudging handler i bund og grund om at gøre det let at gøre det rigtige. Et nudge kan få dig til at vælge det bedste for dig, når det handler om sundhed og sikkerhed eller får dig til at ramme toiletkummen eller bruge skraldespanden. Her får du svaret på, hvad nudging er.
Medarbejdere og patienter får et kærligt skub
Hospitalsenheden Horsens har introduceret metoden 'Nudging' for at påvirke medarbejdere og patienter til at handle, som de i virkeligheden gerne selv vil. Det skal hjælpe patienter til at møde til tiden, medarbejdere til at tage trappen og pårørende til at hjælpe mere til.