Seniorpartnerskabet

Materialer til seniorsamtalen

Her finder I materialer til seniorsamtalen. Værktøjet indeholder skabeloner til samtalen til både leder og medarbejder samt en inspirationsfilm.

Af Bettine Romme Andersen 01/09/2023
Forhandlingsfællesskabet,
KL

Seniorarbejdsliv og seniortiltag kan byde på mange muligheder. Men hvornår er man senior, og hvad kan man indgå af aftaler?

Mange har interesse i at forsætte med at arbejde, selv om de egentlig godt kan trække sig tilbage.

Det kan være de gode kolleger eller de faglige opgaver, som fortsætter med at være spændende.

Derfor er det en god idé at medarbejdere får mulighed for at tale med sin leder om sine behov og ønsker for det fremtidige arbejdsliv.

Seniorpartnerskabet har udviklet denne Seniorsamtaleskabelon, som kan klæde både ledere og medarbejdere på til at tage samtalen om, hvilke muligheder der er i seniorarbejdslivet.

Medarbejder-værktøj til seniorsamtalen

 

Leder-værktøj til seniorsamtalen

 

Om Seniorpartnerskabet

KL og Forhandlingsfællesskabet har skabt Seniorpartnerskabet for at give flere seniorer lyst til og mulighed for at blive længere tid på det kommunale arbejdsmarked.

De ældre medarbejdere i kommunerne spiller en vigtig rolle, da deres kompetencer og erfaring har stor betydning for løsningen af kerneopgaven.

I dag er mere end hver fjerde kommunale medarbejder over 55 år, og med den nuværende tilbagetrækningsalder betyder det, at 100.000 medarbejdere går på pension frem til 2030.

Seniorpartnerskabet består af 43 kommuner og udvikler løsninger til den kommunale seniorindsats.

Seniorpartnerskabet