Stress tips til ledere fra Arbejdsmiljøweb

Værktøj mod lederstress

Stress kan ramme alle. Men når chefen får stress, kan det ramme alle ekstra hårdt. Nye redskaber fra Arbejdsmiljøweb handler om, hvordan chefen tager vare på sit arbejdsmiljø.

Af Mette Dissing Sandahl 12/11/2021

Det kan være fatalt, hvis en leder mister overblikket på grund af stress. Så mister organisationen også overblikket. Medarbejderne har brug for en, der sidder i toppen og rådgiver, vejleder - og netop leder.

Men det kan være svært for ledere at erkende stress og afvise en opgave. Men det er netop det, der kan gøre en væsentlig forskel, når det kommer til stress ifølge nye værktøjer mod lederstress fra BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration (BFA).

Det handler optimalt om at sige nej i de situationer, hvor lederen og medarbejdergruppen ikke magter opgaven. Det kan have en afsmittende effekt, hvor lederen viser sig som rollemodel i organisationen og dermed bidrager til et sundt arbejdsmiljø, siger erhvervspsykologen Tue Isaksen fra Arbejdsmiljøcenteret til BFA.

Få gode råd mod stress som leder

Som leder er du forpligtet til at passe på dig selv, fordi du er ansvarlig for organisationen og dine medarbejdere.

Spørg dig selv: 

  • Kan dine lederopgaver deles med andre?
  • Læg perfektionismen væk
  • Tag èn ting ad gangen.

Få flere tips og tricks mod lederstress på hjemmesiden Arbejdsmiljøweb, som BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration (BFA) står bag.  

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Leder med stress?

tips og tricks mod lederstress og hør podcast om stress hos ledere, se videoer og få konkrete råd på hjemmesiden Arbejdsmiljøweb.