Top banner

Her finder I seks stærke værktøjer, som er udviklet i samarbejde med ledere og medarbejdere på alle typer af kommunale arbejdspladser.

Her er seks værktøjer som kan bruges når I vil:

1. Gøre arbejdspladsen mere innovative
2. Drøfte og definere jeres kerneopgave endnu skarpere
3. Kende resultaterne af jeres nytænkning
4. Kommunikere og involvere arbejdspladsen i nye tiltag 
5. Få nye metoder til at virke i hverdagen
6. Demonstrere effekten af jeres gennemførte indsatser

Arbejd systematisk med innovationskulturen

Hvis I vil søge inspiration til at styrke jeres innovationskultur hele vejen rundt, og gerne vil vide, hvor I med størst fordel kan sætte ind, kan I downloade et simpelt tjekværktøj – Kulturtermometeret, Det kan hjælpe jer med at pege på netop de områder, hvor I på jeres arbejdsplads gerne vil være bedre.

Når I har gennemført det, kan I arbejde videre med de seks værktøjer, som hører til hvert af de seks trin til fornyelse i fællesskab. I kan bruge alle værktøjerne i rækkefølge, eller I kan vælge at hoppe til netop det værktøj, som I mangler på jeres arbejdsplads.

Nedenfor kan du læse om hvert enkelt af de seks trin til fornyelse:

Om værktøjskassen Fornyelse i Fællesskab

KL og Forhandlingsfællesskabet har udviklet en serie værktøjer, der kan hjælpe med fornyelsen på de enkelte arbejdspladser. Vi har fundet en række forskellige arbejdspladser inden for hele den kommunale sektor, som er rigtig gode til at få ideer og føre dem ud i livet. Gennem dem har vi identificeret de seks vigtigste trin til fornyelse, der lykkes.

Derefter har vi udviklet værktøjerne, som I kan bruge, hvis I vil styrke jeres innovationskultur i daginstitutionen, på plejecenteret, i jobcenteret eller noget helt fjerde. Trinnene og værktøjerne kommer altså fra medarbejdere og lederes praktiske erfaringer med at tænke nyt.