
Fremfærd Bruger
Læs om de projekter, som Fremfærd Bruger arbejder med.
Fremfærd Bruger arbejder med kerneopgaverne omkring teknik og miljø samt kultur og fritid f.eks. på biblioteker, kulturhuse, musikskoler, svømmehaller, idrætsanlæg, park- og vej, natur og vand mv.
Nedenfor kan du læsere mere om afsluttede og igangværende projekter i Fremfærd Bruger.
Igangværende projekter
Formålet med projektet er, at der skabes et overblik over og deles eksisterende erfaringer og resultater om, hvordan der kan styres og ledes tillidsbaseret på rengøringsområdet i kommunale organisationer. At projektets anbefalinger afprøves i praksis i en eller flere kommuner. At erfaringerne fra projektet bruges som afsæt for at udarbejde pejlemærker for fremtidens styring på rengøringsområdet til inspiration for kommunale arbejdspladser. At projektets resultater og erfaringer bliver formidlet og spredt til kommunerne.
Projektledelse: KL og 3F
Projektet er relateret til Fremfærds bestyrelsesprojekt 'Mere kerneopgave mindre bureaukrati'.
Læs mere:
Rengøring skal være en tillidssag
I Silkeborg handler rengøring om dialog og tillid
Tillidsbaseret rengøring giver bedre kvalitet og færre sygedage
Rengøringsteam er integreret i skolens personale: Vi skal være synlige
Projektet har flere formål: At analysere, afdække og konkretisere begrebet ”koblingskompetencer”, herunder om der er sektor/fagspecifikke varianter, og hvordan koblingskompetencer adskiller sig fra andre begreber fx relationel koordinering og tværfagligt samarbejde. At undersøge, om der i særlig grad er fremmere/”hæmmere organisatorisk og styringsmæssigt. At analysere og vurdere, hvad der er gode, mulige læringsrum både i forhold til uddannelser og på arbejdspladsen.
Projektledelse: KL og FOA
Projektet har udgivet forskningsrapporten 'Koblingskompetencer - et begrebsligt indkredsningsforsøg'
Læs mere:
Forskere dykker ned i begrebet koblingskompetencer
Bliv klogere på et nyt begreb: Download pjece om koblingskompetencer
Forskere: Koblingskompetencer er The Missing Link til tværfagligt samarbejde
Det overordnede formål med puljen er at understøtte kommunale projekter, hvor tværfaglighed og/ eller inddragelse af brugerne er grundstenen i at finde eller implementere nye løsninger, som skaber merværdi for brugerne.
Projektledelse: KL og 3F
Læs mere om de 11 støttede projekter i kommunerne på siden 'Tværfaglighed og brugerinddragelse'
Projektet skal bidrage til et stærkere kommunalt tilbud til nye og nuværende brugere. Det skal skal ske ved en målrettet indsats ift. at bidrage til sygdomsforebyggelse hos endnu flere borgere og bidrage til sygdomsbehandling i form af rehabilitering af kronikere. Projektet skal også bidrage til en udvikling af det tværfaglige samarbejde mellem faggrupperne i en bredere forstand og en udvikling af kerneopgaven og faglighederne på området.
Projektledelse: KL og FOA
Projektet har udgivet et inspirationskatalog, som du kan finde her.
Projektets overordnede formål er i denne sammenhæng at skabe ny viden om fælles ejendomsdrift. Det er samtidig at undersøge, hvilke muligheder de relevante faggrupper har for at udvikle et meningsfuldt fagligt fællesskab, såvel indenfor en fælles ejendomsdrift som udenfor.
Projektledelse: KL og FOA
Læs mere:
Fælles ejendomsdrift er et vilkår - nu skal fordele og ulemper belyses
Fælles ejendomsdrift er et langt sejt træk: Nu begynder det at give mening
Afsluttede projekter
Projektet skal give inspiration til de kommunale entreprenørenheder til, hvordan teknologi kan bruges til at understøtte deres arbejde med at opnå en effektiv ressourceudnyttelse til gavn for brugerne. Der skal gives inspiration til, hvordan man via en kortere kommunikationsvej fra bruger
til medarbejder kan få en hurtig og effektiv opgaveløsning.
Projektledelse: KL og 3F
Projektet har udgivet rapporten 'Hvordan teknologi og tillid fremmer trivsel og kvalitet på arbejdet' samt inspirationsmaterialet 'Kom godt igang - udviklingsværktøj om ny teknologi'.
Læs også:
Teknologi giver bedre dokumentation
Her har de glæde af digitale løsninger: Vi sparer tid
Projektet skal give en bedre og bredere forståelse af begrebet samskabelse og det at kunne opgaveudvikle i forhold til den offentlige velfærd. Projektet handler således om at konkretisere og udvikle begrebet.
Projektet afholdt en konference om samskabelse i praksis i marts 2017. Find oplæg og materiale fra konferencen her.
Læs også:
Kontanthjælpsmodtagere udvikler kerneopgaven
Projektet har til formål at afdække, hvilke kompetencebehov udviklingen skaber på landets biblioteker samt forslag til, hvilke ledelsesinitiativer det peger på. Og at
udvikle et ”hjælp-til-selvhjælps”-materiale, der kan anvendes i kommunerne/på bibliotekerne til afholdelse af eksempelvis temadage og kursusforløb.
Projektledelse: KL og HK Kommunal
Projektet har udgivet inspirationsmaterialet: Tre roller på biblioteket