Skills Denmark

Få nye redskaber til energirigtig drift

Deltag i konference om teknisk service' rolle i energieffektivisering og bæredygtighed, og få nye redskaber til at spare på energien. 

Af Irene Aya Schou 29/05/2024
Fremfærd

Arbejder du med energieffektivisering og bæredygtighed, og ønsker du nye redskaber til at spare energi i kommunernes bygninger? Så læs med her.

Fremfærd Bruger, der er et samarbejde mellem parterne på det kommunale arbejdsmarked, afholder nemlig konferencen "Teknisk service - bindeleddet til energirigtig drift." Konferencen er gratis og bliver afholdt tirsdag den 11. juni i Middelfart.

Der er mere energi at spare

Mange kommuner arbejder i dag mere med data, og kommunale ejendomscentre har fået et bedre overblik over energiforbruget i landets skoler, plejehjem, svømmehaller med videre. Der er derfor et godt grundlag for at spare endnu mere på energien.

Det kan kun lade sig gøre, hvis der gøres noget ude i bygningerne, og her spiller teknisk service en afgørende rolle. De kender bygningerne og færdes dagligt blandt skoleledere, børn og ældre borgere og er på den måde bindeleddet mellem ejendomscentrene og bygningernes brugere.

LÆS OGSÅ: Teknisk servicemedarbejdere har nøglen til den grønne omstilling

Det får I med hjem

Til konferencen vil resultaterne af en stor analyse af potentialet for energirigtig drift hos teknisk service blive præsenteret.

Derudover vil I modtage redskaber til, hvordan I som kommune bliver klogere på at handle på energirigtig drift samt gode råd til den gode kommunikation mellem teknisk service og ejendomscenter.

Hvem er konferencen for?

Konferencen er målrettet teknisk service og medarbejdere i ejendomscenteret.

Tag derfor din kollega fra ejendomscenteret eller teknisk service under armen og deltag. Sammen kan I lære og aftale, hvordan I bedst samarbejder fremover.

Der er et loft på 100 deltagere, og det er derfor først til mølle.

Gå til tilmelding

Læs rapport om teknisk service' rolle
Billedtekst

SkillsDenmark

Kort om projektet "Energirigtig drift"

Projektet bygger videre på et KL-projekt om databaseret energiledelse, der dokumenterer potentialet i at bruge data til at styre bygningerne bedre og derved spare både penge og CO2.

Det nye i Fremfærd-projektet er at koble teknisk servicemedarbejderne på det databaserede, så energiledelse bliver til energirigtig drift.

En del af projektet handler om at kortlægge de nuværende opgaver og det ansvar, teknisk servicepersonalet har ved forskellige institutionstyper samt at undersøge perspektiver og udviklingspotentialer for medarbejdere i forhold til at bidrage til kommunens arbejde med bygningsdrift.

En anden del af projektet handler om spredning af den viden og de gode eksempler, der allerede er en del af implementeringen af grøn omstilling i kommunens institutioner.

KL og FOA har projektledelsen i projektet, der ligger under partssamarbejdet Fremfærd Bruger.