En fremtid med fuldtid

Tilmeld jer webinar: En fremtid med fuldtid på socialområdet

Har I også svært ved at rekruttere arbejdskraft? Så kom med til Sønderborg Kommune og hør, hvordan de har grebet arbejdet med fuldtidsindsatsen på socialområdet an.

Af Bettine Romme Andersen 24/08/2022
Forhandlingsfællesskabet,
KL

På tværs af landets kommuner bliver det sværere og sværere at rekruttere den nødvendige arbejdskraft, og med mange medarbejdere på deltid er der et væsentligt rekrutteringspotentiale forbundet med at få flere op i tid eller på fuldtid.

På bostedet Bosager i Sønderborg Kommune har de arbejdet med udfordringen og fundet en løsning på at få flere medarbejdere op i tid.

De faste medarbejdere dækker hinandens fravær

På webinaret den 9. september kan I høre, hvordan bostedet har fået 13 medarbejdere op i tid ved at pulje timer og give dem til de fastansatte i stedet for vikarer.

For at lykkes kræver det god planlægning og fleksibilitet fra medarbejderne angående hvilket hus, de arbejder i samt stram styring af økonomien.

Derfor er flere timer eller fuldtid en del af løsningen

For den enkelte medarbejder betyder flere timer en højere løn og pension, og oftest betyder flere på fuldtid, at der er mere tid til faglighed, mere tid til kerneopgaven og et bedre arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Samtidig er der desværre også flere barrierer for både ledere og medarbejdere. Hvordan balancerer jeg arbejde og familieliv, hvis jeg skal møde flere timer? Kan jeg holde til det? Hvordan får vi vagtplanlægningen til at gå op? Og har vi overhovedet råd til det i kommunen?

”En fremtid med fuldtid” er en indsats, hvor KL og Forhandlingsfællesskabet er gået sammen om at ændre en udbredt deltidskultur og få flere kommunale medarbejdere op i tid.

26 nøglekommuner er i gang, og KL og Forhandlingsfællesskabet vil - sammen med flere af nøglekommunerne - i en webinarrække videregive inspiration til og konkrete erfaringer med at arbejde med en fuldtidsindsats.

Tilmeld jer webinaret

Læs artikel fra bostedet Bosager

Medarbejderne på botilbuddet Bosager er gået op i tid. De faste medarbejdere dækker hinandens planlagte fravær med puljetimer og får blandt andet mere uddannet personale på arbejde.

Læs hvordan puljetimerne fungerer

Tilmeld jer webinar

Deltag i webinar om fuldtid på børneområdet med Gentofte som case:

  • Dato: 7. oktober  2022 kl. 10-10.50
  • Varighed: 45-50 minutter
  • Pris: Gratis

TILMELD JER HER

Følg "En fremtid med fuldtid" på fuldtid.dk og på LinkedIn

Se webinar 1: Sådan starter I en fuldtidsindsats

Se webinar om fuldtid i ældreplejen i Aalborg

Om fuldtidsindsatsen

KL og Forhandlingsfællesskabet er gået sammen om en indsats, der skal få flere kommunale medarbejdere op i tid eller på fuldtid.

Parterne vil samarbejde med 26 nøglekommuner om at udvikle handleplaner og afprøve redskaber, som skal munde ud i, at flere medarbejdere på sigt går op i tid eller ansættes på fuldtid.

De løsninger, som parterne og nøglekommunerne finder i fællesskab, vil løbende blive delt med resten af landets kommuner.