
Vær med til at give nyuddannede socialrådgivere en god start på arbejdslivet
Se, hvad I kan få ud af at deltage i projektet "Nøglen til en god start: Introduktions- og mentorordninger for nyuddannede socialrådgivere", og hvad det kræver at være med.
De første år på arbejdsmarkedet kan være overvældende for en nyuddannet socialrådgiver. En god start på arbejdslivet er en vigtig forudsætning for, at den nyuddannede kan opbygge erfaring og opleve faglige succeser. En god start er en forudsætning for trivsel, arbejdsglæde og tilknytningen til arbejdspladsen.
Erfarne socialrådgivere er en forudsætning for en god borgerkontakt, og omvendt kan hyppige sagsbehandlerskift føles utrygt og være med til at skabe utilfredshed hos de borgere, der har brug for socialrådgivernes bistand.
KL og Dansk Socialrådgiverforening igangsætter derfor et projekt, der kan understøtte arbejdspladser i at skabe en god start for nyuddannede socialrådgiver ved hjælp af introduktions- og mentorordninger. Projektet har til formål at bidrage til
- bedre fastholdelse af nyuddannede socialrådgivere
- at den faglige kvalitet i arbejdet udvikles og styrkes
- at løfte arbejdsmiljøet på kommunale arbejdspladser
KL og Dansk Socialrådgiverforening søger derfor kommunale arbejdspladser, der ønsker at iværksætte eller videreudvikle introduktions- og/eller mentorordninger for nyuddannede socialrådgivere.
Bygger på inspirationsmateriale
Projektet bygger videre på inspirationsmaterialet ’Nøglen til en god start for nye socialrådgivere i kommunerne’, som KL og Dansk Socialrådgiverforening udarbejdede i forbindelse med et tidligere overenskomstprojekt.
I materialerne finder I forslag og redskaber til at designe og søsætte introduktions- og mentorordninger, værktøjer til kontaktpersoner og mentorer for nyuddannede socialrådgivere, viden om hvilke kompetencer den nyuddannede socialrådgiver har med sig fra skolen samt hvilket udbytte, som den kommunale arbejdsplads kan få ved at indføre introduktions- og mentorordninger.
Pulje til kommunale arbejdspladser
KL og Dansk Socialrådgiverforening har ved overenskomstforhandlingerne afsat en økonomisk pulje, som arbejdspladserne kan søge til at udvikle og implementere introduktions- og/eller mentorordninger for nyuddannede socialrådgivere.
Kommunale arbejdspladser kan søge puljemidler til frikøb af en medarbejder samt søge konsulentbistand fra Københavns Professionshøjskole.
Målgruppe
Målgruppen for puljen er kommunale arbejdspladser med nyuddannede socialrådgivere ansat eller som planlægger at ansætte nyuddannede socialrådgivere i projektperioden. Det kan fx være jobcentre, familieafdelinger, socialafdelinger mv.
Med nyuddannede menes socialrådgivere i deres første år på arbejdsmarkedet efter færdiggjort uddannelse. De kan fx være i første eller andet job.
Ansøgningsfrist
Søg løbende
Ansøgningen skal indeholde
- Kort beskrivelse af jeres behov for og formål med at indføre eller videreudvikle introduktions- og/eller mentorordninger.
- Kort beskrivelse af, hvorvidt og hvordan I har ladet jer inspirere af KL og Dansk Socialrådgiverforenings inspirationsmateriale ”Nøglen til en god start” på www.vpt.dk/nysoc.
- Angivelse af hvorvidt I ønsker at frikøbe en medarbejder, hvorfor og hvor mange timer i projektperioden.
- Angivelse af hvilke ydelser fra Københavns Professionshøjskole, I forestiller jer vil kunne understøtte jeres projektidé (Find inspiration til hvordan I kan sammensætte et støtteforløb i form af forskellige pakker her [indsæt link til pakkerne])
- Kort beskrivelse af, hvordan I forestiller jer, introduktions- og/eller mentorordningen er levedygtig i daglig drift, når finansieringen af projektet ophører.
Puljemidlerne kan bruges til
Frikøb af medarbejder
Arbejdspladsen har mulighed for at frikøbe en medarbejder til at udvikle og implementere en introduktionsordning og/eller en mentorordning. Man kan frikøbe en medarbejder op til 100 timer i projektperioden.
Processtøtte
Herudover har arbejdspladsen mulighed for at modtage støtte fra konsulenter fra Københavns Professionshøjskole i form af konsulentbistand, inspirationsoplæg og vidensformidling samt supervision/coaching. I aftaler på et opstartsmøde med Københavns Professionshøjskole, hvordan I kan sammensætte et støtteforløb, der passer til jeres arbejdsplads og jeres projekt.
Konsulenterne fra Københavns Professionshøjskole kan bidrage med konsulentstøtte, oplæg, workshops og supervision/coaching fx inden for følgende emner:
- udvikling, tilrettelæggelse og implementering af introduktions-/mentorordninger.
- nyuddannedes særlige behov, udfordringer og ressourcer.
- læringsformer og formidlingsmetoder – fx hvordan man tilrettelægger et godt læringsforløb.
- rollerne som tovholder, kontaktperson, mentor, støttende leder eller støttende kollega.
Eksempler på støtteforløb
Find inspiration til, hvordan I kan sammensætte et støtteforløb her:
Tilbud om fællesarrangementer
I projektperioden får I desuden tilbud om virtuelle fællesarrangementer med de andre deltagende arbejdspladser fx om temaer som ”Nyuddannede socialrådgiveres ressourcer og udfordringer” og ”Hvordan lærer man fra sig i praksis?”. KL og Dansk Socialrådgiverforening vil afholde disse arrangementer i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.
Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.