
Sommerlæsning: Få de 10 mest populære personalepolitiske historier
Få værktøjer, viden og inspiration fra de ti mest læste personalepolitiske historier, som vi har bragt i løbet af første halvdel af 2017.
1: Hvem er borgeren i centrum?
Tag udgangspunkt i borgeren, lyder mantraet. Men når vi kigger på borgeren, så ser hver profession noget forskelligt. Derfor kan samskabelse og tværfagligt samarbejde være en svær øvelse, skriver professor Niels Åkerstrøm Andersen.
2: Horsens endevender dokumentation: Vi vil kun lave dokumentation, der giver mening
Horsens Kommune sætter de næste to år dokumentation under en kæmpe lup. Giver dokumentationen ikke mening for medarbejderne, så skal den fjernes, forklares eller udvikles, indtil den gør.
3: Høje-Taastrup rydder op i det, der bøvler
Medarbejdere og ledere i Høje-Taastrup Kommune skal de kommende måneder diskutere sig frem til en enklere hverdag. I to pilotprojekter skal de sætte fingeren på lige præcis det, der spænder ben for, at de kan arbejde med kerneopgaven i centrum.
4: Sådan træner du din mentale robusthed
Jo mere du træner fysisk, desto stærkere bliver du, og jo mindre risiko er der for at få skader - det samme gælder for hjernen. Du kan træne din mentale robusthed og forebygge blandt andet stress.
5: Overengagement kan skabe stress: Se hvornår arbejdet bliver en honningfælde
Tillid, god ledelse og stærke kollegarelationer er den bedste måde at forebygge stress på, siger organisationskonsulent og autoriseret psykolog Marie Kingston, der kalder det moderne vidensarbejde for ”en honningfælde”.
Læs, hvordan du undgår honningfælden
6: Forskere: Koblingskompetencer er The Missing Link til tværfagligt samarbejde
Koblingskompetencer ser ud til at være nøglen til at få de mange samarbejdsforsøg på tværs i det offentlige til at lykkes, konkluderer forskere.
7: Arbejdsplads satte fokus på kerneopgaven: Vi var så trætte af at snakke om sygefravær
Strukturændringer og ledelsesvakuum var blandt årsagerne til et rekordhøjt sygefravær på socialområdets senhjerneskadeindsats i Randers Kommune. Men så kom en SPARK-konsulent på besøg. ”Der er energi i at snakke kerneopgave”, lyder det.
8: Acceleration: Derfor har vi så travlt
I Hørsholm Kommune arbejder man med målstyring, og det har betydning for, hvordan man taler om tid og tænker om tid. Lektor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS, Niels Thygesen giver her en analyse af, hvordan målstyring og vores opfattelser af tid bidrager til, at vi skynder os rigtig meget.
9: Forsker: Skam gør os sårbare for stress
Stressrelateret sygefravær udløses ofte af skam. Medarbejderen og ledere skal sammen opbygge en kultur og lære at tale et sprog, så skammen mindskes, siger forsker og ph.d. Pernille Steen Pedersen.