Top banner

Fremtidspostkort - skab billeder af fremtiden

Ved at skrive et fremtidspostkort hjælper du dig selv til at skabe billeder af, hvordan du kunne ønske, at din fremtid former sig de næste år. Du kan bruge metoden alene til selv at blive afklaret, eller I kan på arbejdspladsen vælge at gå på opdagelse i hinandens fremtidsbilleder.

Af Kompetencernes ABC 31/05/2016

Tænk på en fremtid, hvor du gør endnu mere af alt det, som du gør godt allerede i dag. Hvordan trives du i dette fremtidige arbejdsliv, hvilken opmærksomhed, omsorg og udfordring får du fra dine kolleger, og hvilke muligheder giver det dig, at der er endnu mere, der lykkes for dig?

En måde konkret at lave drømmearbejde på, er ved at skrive et brev eller et postkort til dig selv. Forestil dig nu at der er gået tre år fra i dag. Det er sommerferie, og du sidder nu og skriver et postkort til dine kolleger eller din chef på din arbejdsplads.

I postkortet beskriver du i nutid:

  • Hvordan udfolder hverdagen sig?

  • Hvordan er det at møde på job?

  • Hvordan arbejder du/I med opgaverne?

  • Hvordan bruger du dine styrker og kvaliteter - det du sætter pris på ved dig selv?

  • Hvad har du/I gjort for at det kunne lykkedes?

    Illustration: Postkort


Når du har skrevet postkortet, kan du vælge at arbejde videre med, hvordan du når det, du drømmer om, skal ske de næste tre år. Du kan eksempelvis vælge metoden backcasting.

MUS-automaten

Her kan du danne et MUS-skema

Gå til MUS-automat

Den Kommunale Kompetencefond

Søger I støtte til kompetenceudvikling? Den Kommunale Kompetencefond støtter dig med op til 25.000 kr. til kompetencegivende uddannelser. For at kunne søge skal man være omfattet af en overenskomst mellem KL og et af de forbund, der er med i aftalen om fonden.

Læs mere om hvem der er omfattet af aftalen, og hvordan du søger her

Debatværktøjet

Her finder du et debatværktøj til kompetenceudvikling i MED-udvalget og på arbejdspladsen

Gå til debatværktøjet