"Spring ud i det," siger Christoffer, som gik fra ufaglært til faglært

Christoffer tager en faglært uddannelse og får papir på det, han kan, med 'Ufaglært til faglært'-puljen. Se hvordan her.

Af Mette Dissing Sandahl 30/03/2022
3F,
FOA,
KL

- Min motivation for at uddanne mig var at få nogle papirer på det, jeg kunne, fortæller Christoffer Poulsen. Siden 2015 har han været ansat i Københavns Kommune og er nu ved at tage en faglært uddannelse som anlægsgartner gennem puljen 'Ufaglært til faglært'.  

- Uddannelsesforløbet, fra jeg startede til nu, har været kanon. God klasse, gode klassekammerater, godt sammenhold. Gode undervisere, de er rigtig dygtige, siger Christoffer Poulsen.

Som ansøger bliver man vurderet individuelt, fortæller uddannelsesleder Claus Egede Cornelius. Man kan også blive bedt om at løse en opgave, som viser, hvor man står fagligt, og hvor der kan sættes ind uddannelsesmæssigt.

- Til dem, der sidder derude og har en usikkerhed omkring: Kan jeg gennemføre det? Der vil jeg sige, "gør det, spring ud i det". Skole, kolleger, klassekammerater. Alting tager jer i hånden og støtter, fortæller Christoffer Poulsen i videoen.

Sådan finder du mere viden om Ufaglært til faglært

Puljen Ufaglært til Faglært er målrettet medarbejdere, som kommunen ønsker at opkvalificere og fastholde i beskæftigelse. 

Der er to veje til at blive faglært. Enten tages uddannelsesforløbet på en gang, eller også deles det op i flere mindre forløb. Dette kaldes et ”på-vej-til”-forløb. 

For at komme i betragtning til puljen skal man være kortuddannet eller ufaglært og være fyldt 25 år og have været ansat i mindst to år i kommunen. 

En ansat på en FOA og 3F-overenskomst kan få tilskud til forskellen mellem den fast påregnelige løn og voksenelevlønnen til en faglært uddannelse.

Læs mere om Ufaglært til Faglært-puljen under Den Kommunale Kompetencefond.

Den Kommunale Kompetencefond har konsulenter, som er klar til at hjælpe arbejdspladserne med argumenter for at gå i gang, med at tilrettelægge en proces og en drejebog for at efteruddanne fra ufaglært til faglært, lige som de kan fortælle om støttemuligheder og vejlede i, hvordan der søges.

Kontakt fonden her: Den Kommunale Kompetencefond – Kontakt eller kontakt Jette Bakkedal, jeba@kl.dk, tlf: 4087 1505.

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Uddannelse & kompetenceudvikling