Ordblinde medarbejdere tog imod hjælp: Vores hverdag er blevet lettere

Bedre til ord, tal og IT er til medarbejdere ansat på en FOA- eller 3F-overenskomst. Hør tre medarbejdere fortælle, hvordan screening og ordblindekursus har forandret deres liv.

Af Irene Aya Schou 25/11/2020
3F,
FOA,
KL

Det er ikke så slemt, som man måske skulle tro, at blive testet for ordblindhed. Det fortæller tre medarbejdere, der alle er blevet screenet og tilbudt undervisning, takket være et projekt rettet mod ansatte på 3F's og FOA's overenskomster.

I videoen fortæller de, hvordan ordblindhed kan være forbundet med skam og en følelse af at være dum og om, hvordan screening og undervisning har øget deres selvtillid og givet dem gå-på-mod. 

Flere end 500.000 voksne danskere har svært ved at læse og skrive, og på FOA’s og 3F’s område lyder vurderingen, at det gælder cirka halvdelen af de ansatte.

KL, FOA og 3F understøtter økonomisk de arbejdspladser, der er tilmeldt indsatsen Bedre til ord, tal og it. Tilskuddet skal bruges til lønrefusion eller vikardækning. Afklaring og undervisning er gratis.

LÆS MERE om Ord, tal og IT.

International ordblindeuge

Den internationale ordblindeuge er i uge 40. Det markerer KL, FOA og 3F med to temamøder om ordblindhed på kommunale arbejdspladser under indsatsen "Bedre til ord, tal og IT".

Det første temamøde er fysisk og bliver afholdt i Vejle den 4. oktober. Det andet temamøde er virtuelt og bliver afholdt fra KL’s studie den 6. oktober.

Læs mere om ordblindeugen her.

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Kort om "Bedre til ord, tal og IT"

Projektet 'Bedre til ord, tal og IT' henvender sig til ansatte på FOA eller 3F overenskomster i kommunerne.

Projektet går ud på at afklare medarbejdernes kompetencer i dansk, regning og IT og tilbyde kurser med vikardækning til de medarbejdere, der ønsker at tage imod tilbuddet. 

KL, FOA og 3F står bag projektet, og man søger om midler gennem Den Kommunale Kompetencefond. Siden januar 2018 har det muligt for samtlige 98 kommuner at søge penge til projektet

Se mere på fondens hjemmeside

LÆS flere artikler om Bedre til ord, tal og IT.