Har du hørt om det velfærdsteknologiske landkort?

Har du hørt om det velfærdsteknologiske landkort?

Arbejder du med velfærdsteknologi? Har du brug for inspiration til nye løsninger? Eller gode råd til at implementere og videreudvikle en velfærdsteknologisk løsning? 

Af Luna Svarrer 28/10/2014

Velfærdsteknologiske løsninger bliver igangsat lige fra Skagen til Lolland, men de mange gode erfaringer og løsningsmodeller går ofte tabt fra kommune til kommune. Det Velfærdsteknologiske Landkort forsøger at skabe overblik og videndeler om velfærdsteknologiske løsninger.

Se kortet her

- Landkortet er vores forsøg på at give et svar på overblik og information om, hvad der sker rundt i kommunerne, fortæller Gitte Duelund Jensen, der er leder for KL’s Center for Velfærdsteknologi, der står bag databasen. 

Flere indgangsvinkler

Kortet systematiserer både igangsatte projekter og fuldt implementerede løsninger og gør det muligt at søge på blandt andet type af teknologi, målgruppe samt antal borgere og medarbejdere. På den måde kan du let finde relevant information om velfærdsteknologiske løsninger, der passer til den situation, du står i.

Du kan for eksempel læse, hvordan andre arbejder med at implementere loftlifter eller spiserobotter. De typer af velfærdsteknologi, du kan søge på, er: forflytningsteknologi, personlig hygiejne, spise & drikke, husholdning, informations- og kommunkationsteknologiske-løsninger (IKT), sensorteknologi/sporing, træning og leg, medicin, kommunikation og andet.

Kortet er ikke kun til inspiration. Det kan også bruges, hvis man har problemer med en eksisterende implmenteret velfærdsteknologi, forklarer Gitte Duelund Jensen:

- Det kan også være, at du har et problemer med en specifik løsning, som du har implementeret, og så kan det være, at du tænker, 'er der andre der har prøvet det'? Så går du ind på kortet, og måske er du heldig at finde oplysninger på andre, der har prøvet de samme, fortæller hun.