Mona Striib og Michael Ziegler: Derfor skal vi have en fremtid med fuldtid

Mona Striib og Michael Ziegler fortæller i en ny video, hvorfor de som arbejdstagere og arbejdsgivere er gået sammen om en indsats, der skal få flere medarbejdere i kommunerne op i tid eller på fuldtid.

Af Bettine Romme Andersen 26/11/2020
Forhandlingsfællesskabet,
KL

På fremtidens kommunale arbejdsmarked skal flere medarbejdere gå op i tid eller arbejde på fuldtid.

Det er målet med en fælles indsats, som Forhandlingsfællesskabet og KL har taget initiativ til.

26 kommuner har meldt sig til indsatsen, hvor lokale arbejdspladser skal udvikle og afprøve metoder til at få flere på fuldtid både inden for ældreområdet, dagtilbud, sygeplejeområdet, psykiatrien og rengøringsområdet.

Mona Striib, formand for Forhandlingsfællesskabet, og Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg, fortæller i videoen om udfordringerne ved, at mange kommunalt ansatte arbejder deltid og de potentialer, der er, hvis flere arbejder fuldtid.

40 procent af medarbejderne i den kommunale sektor arbejder i dag på deltid. For nogle faggrupper er det særligt udbredt, det gælder blandt andet i ældre- og sundhedssektoren (8 ud af 10), på børneområdet (5 ud af 10) og inden for andre overvejende kvindefag som rengørings- og husassistenter og lignende.

Læs mere om indsatsen på fuldtid.dk

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Om fuldtidsindsatsen

KL og Forhandlingsfællesskabet er gået sammen om en indsats, der skal få flere kommunale medarbejdere op i tid eller på fuldtid.

Parterne vil samarbejde med 26 nøglekommuner om at udvikle handleplaner og afprøve redskaber, som skal munde ud i, at flere medarbejdere på sigt går op i tid eller ansættes på fuldtid.

De løsninger, som parterne og nøglekommunerne finder i fællesskab, vil løbende blive delt med resten af landets kommuner.