Kosthåndbogen

Hvad gør man med en lakto-ovo-vegetarisk borger? Kosthåndbog giver råd

En ny kosthåndbog, der skal fungere som et opslagsværk, er blevet lanceret af Kost & Ernæringsforbundet og Fødevarestyrelsen. Her kan du blandt andet finde råd og opskrifter.

Af William Meyer 15/12/2016

Du kan nu finde en online kosthåndbog på kosthåndbogen.dk, hvor du kan få råd og opskrifter til mad. Både mad der kan forebygge sygdom blandt raske borger, og mad der er målrettet syge borgere. Det skriver Kost & Ernæringsforbundet, der også står bag siden sammen med Fødevarestyrelsen, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Tre vigtige elementer i det gode måltid

Siden er tænkt som et redskab, der kan give en fælles referenceramme til de mange forskellige fagpersoner, der arbejder med kost til borgerne. Det kan blandt andre være diætister, økonomaer, ernæringsassistenter og pleje- eller sundhedspersonale.

På siden kan du for eksempel få råd og vejledning til:

  • Kost til andre kulturer
  • Kost til borgere med særlige kostbehov, eksempelvis lakto-ovo-vegetariske borgere
  • Kost til ældre