velfærdsteknologi

Kom til finalekonference om velfærdsteknologi i dag- og botilbud

Hvordan bidrager velfærdsteknologi positivt til hverdagslivet for beboere på landets bosteder? Kom til konference i København 23. marts og hør om kommuners og bosteders erfaringer.

Af Irene Aya Schou 01/02/2022
Fremfærd

Den 23. marts kan du være med til den afsluttende konference i Fremfærd-projektet "Velfærdsteknologi i bo- og dagtilbud."

Formålet med projektet er at inspirere og stimulere til praksisnær kvalitetsudvikling i det faglige arbejde på botilbud ved anvendelse af velfærdsteknologi.

Hvad kan du opleve?

Projektet har haft deltagelse af 10 forskellige dag- og botilbud inden for handicap- og socialpsykiatrien i ni forskellige kommuner. Blandt dem er Hillerød Kommune, der har valgt at sætte spot på VR, Virtual Reality og Gladsaxe Kommune, der har arbejdet med sansestimulerende teknologier.

I andre kommuner er der blandt andet arbejdet med undervisningsplatformen Konfront, videobaseret cykel- og motionssystem, interaktive IBG-skærme og træningsfliserne Moto-tiles.

Program: 

  • 09.30 Ankomst & morgenkaffe
  • 10.00 Velkomst og åbning /Janet Samuel, Kommunernes Landsforening og Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen
  • 10.15 Tre fortællinger om brug af velfærdsteknologi på sociale tilbud /Interview med tre projektledere og videoer
  • 10.50 Besøg projekterne – Runde 1 (pause i live stream)
  • 11.30 Samspil mellem faglighed og velfærdsteknologi /Samtale med Anna Marie Lassen, forsker, UCN, der har fulgt projektet ud fra et medarbejderperpektiv
  • 12.00: Frokost og netværk
  • 12.45 Lancering af web: Inspiration og værktøjer til velfærdsteknologi i praksis
  • 13.20 Besøg projekterne – Runde 2
  • 13.45 Fejring, bobler og tak til alle

Dagens ordstyrer er Kasper Nizam fra Social Digital/Implement.

Hvor og hvornår er konferencen?

Konferencen foregår d. 23. marts klokken 10-14 i KL-Huset, Weidekampsgade 10, 2300 Kbh. S. Man kan være med virtuelt fra klokken 10-12.

Hvem er konferencens målgruppe?

Konferencen henvender sig til ledere og medarbejdere i dag- og botilbud, kommunale udviklingskonsulenter, forvaltningschefer og alle med interesse for velfærdsteknologi. Konferencen bliver arrangeret af KL og Ergoterapeutforeningen i regi af Fremfærd.

Tilmelding til konferencen om velfærdsteknologi

Ja, jeg skal med i KL-Huset!

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Send en mail med overskriften 'Fysisk deltagelse' med navn, stilling og hvilken kommune, du arbejder i til san@fremfaerd.dk Der er begrænsede pladser. 

Ja, jeg vil gerne deltage online!

Følg med hjemmefra og få de vigtigste pointer fra dagen på din skærm. Konferencen livestreames fra klokken 10 til 12.

Send en mail med overskriften 'Online' til san@fremfaerd.dk. Husk at oplyse dit navn, din stilling og hvilken kommune, du arbejder i. Så får du tilsendt et link til konferencen dagen før. 

Læs mere om projektet på Velfærdsteknologi i dag- og botilbud.

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Om "Velfærdsteknologi i dag- og botilbud
særlige behov logo fremfærd

Projektets formål er at inspirere og stimulere til praksisnær kvalitetsudvikling i det faglige arbejde på botilbud ved anvendelse af velfærdsteknologi. 

Baggrund for projektet er, at flere borgere med psykiske og kognitive vanskeligheder har brug for støtte fra kommunerne, og flere med nedsat funktionsevne lever længere og har mere komplekse støttebehov. Det kalder på nye løsninger og en bredere vifte af faglige værktøjer og tilgange. Her kan nye velfærdsteknologiske muligheder stimulerer til både faglig udvikling og bedre oplevet kvalitet for borgere.

Ønsker du at høre mere om projektet, så kontakt:

Specialkonsulent Mie Bjerre (KL) på MIBJ@kl.dk 
Konsulent Mette Bay Nyholm (Ergoterapeutforeningen) på mbn@etf.dk