En fremtid med fuldtid på børneområdet

Tilmeld jer webinar om fuldtid på børneområdet

4-dagesuge og hjemmearbejde har fået flere pædagoger på fuldtid i Gentofte Kommune. Tilmeld jer webinar, og hør hvordan daginstitutionen Trekløveret har grebet arbejdet an.

Af Bettine Romme Andersen 31/08/2022
Forhandlingsfællesskabet,
KL

Halvdelen af medarbejderne på daginstitutionerne i kommunerne arbejder på deltid. Og mange kommuner oplever problemer med at tiltrække og fastholde medarbejdere.

Derfor er der et væsentligt rekrutteringspotentiale forbundet med at få flere medarbejdere på fuldtid eller op i tid.

For den enkelte medarbejder betyder flere timer også en højere løn og pension, og oftest betyder flere på fuldtid, at der er mere tid til faglighed, mere tid til kerneopgaven og et bedre arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

4-dagsuge og mulighed for hjemmearbejde

Samtidig er der desværre også flere barrierer for både ledere og medarbejdere. Hvordan balancerer jeg arbejde og familieliv, hvis jeg skal møde flere timer? Kan jeg holde til det? Hvordan får vi skemaet til at gå op? Og har vi overhovedet råd til det i kommunen?

De spørgsmål og mange flere har daginstitutionen Trekløveret, som består af tre institutioner, stillet sig selv i en arbejdsgruppe med leder, medarbejdere og tillidsrepræsentanter. Og det er der kommet nogle konkrete afprøvninger ud af.

Trekløveret fandt på to modeller, som skal give medarbejderne mere fleksibilitet:

  • Den ene model er at arbejde fuldtid (37 timer) på fire dage i stedet for fem dage
     
  • Den anden model handler om at skabe fleksibilitet via blokeret tid til opgaver og mulighed for at løse opgaverne hjemmefra

Kom med på webinaret, og hør om de nye arbejdsrammer og erfaringerne med at få flere op i tid.

En fremtid med fuldtid

”En fremtid med fuldtid” er en indsats, hvor KL og Forhandlingsfællesskabet er gået sammen om at ændre en udbredt deltidskultur og få flere kommunale medarbejdere op i tid.

26 nøglekommuner er i gang, og KL og Forhandlingsfællesskabet vil, sammen med flere af nøglekommunerne, i en webinarrække videregive inspiration til og konkrete erfaringer med at arbejde med en fuldtidsindsats.

Her kan pædagogen arbejde hjemmefra og have fuldtid på fire dage
En fremtid med fuldtid

Mød Cecilie og Emilie, som begge har prøvet at arbejde fuldtid på fire dag. De er så glade for det, at de vil fortsætte med den ordning.

Læs artiklen

Tilmeld jer webinaret
  • Dato: 7. oktober  2022 kl. 10-10.50
  • Varighed: 45-50 minutter
  • Pris: Gratis

TILMELD JER HER

Følg "En fremtid med fuldtid" på fuldtid.dk og på LinkedIn

Se webinar 1: Sådan starter I en fuldtidsindsats

Om fuldtidsindsatsen

KL og Forhandlingsfællesskabet arbejder sammen om en ”En fremtid med fuldtid” - en indsats der skal få flere kommunale medarbejdere op i tid eller på fuldtid.

Parterne udvikler og afprøver i samarbejde med arbejdspladser i 26 nøglekommuner løsninger, der gør det attraktivt og muligt at gå op i tid eller blive ansat på fuldtid.

De løsninger og metoder, som parterne og de kommunale arbejdspladser finder i fællesskab, bliver løbende delt med resten af landets kommuner, bl.a. her på fuldtid.dk.